Red Hat Enterprise Linux 8.4 brengt Linux naar de edge

red hat

Een recent onderzoek van de Linux Foundation (2021 State of the Edge) voorspelt dat we tegen 2025 te maken hebben met ongeveer 90 zettabytes aan data tussen onze Internet-of-Things apparaten en edge-related diensten. Volgens Red Hat is zijn vernieuwde Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8.4 de juiste basis voor je edge-ready technologie stack om al deze data te verwerken. 

Het nieuwe RHEL 8.4 is onder meer uitgerust met Red Hat OpenShift Plus, een nieuw platform dat ondersteuning biedt voor 3-node clusters en remote worker nodes. Hierdoor wordt het mogelijk om Kubernetes toe te passen op edge apparatuur met een laag stroomverbruik.

Ook Red Hat Universal Base Image heeft een update gekregen. Met deze software wordt het mogelijk om kleine RHEL)installaties te bouwen om te draaien in containers. Het wordt vanaf nu makkelijker om binnen UBI te selecteren welke functies van het besturingssysteem – zoals SELinux security – je wilt bewaren in je container Linux. Voor edge computing is UBI nu beschikbaar in de vorm van een lightweight image. 

En er zijn nog meer verbeteringen binnen RHEL 8.4. Zo is ook Podman, de container engine voor hybrid cloud container management verbeterd. Waar je containers zich ook bevinden – lokaal, in een datacenter of in de cloud – Podman 3 maakt het mogelijk om ze te beheren. Ook kun je met de nieuwe versie van Podman automatisch updates doorvoeren in je containers. 

Verder krijgt Application Stream binnen RHEL 8.4 vanaf nu de optie om ofwel te blijven werken met een bestaande versie van een taal of tool (zoals GCC, Node.js of Ruby) of te updaten naar een nieuwere versie van de taal. 

Handige nieuwe tools voor systeembeheerders

Met het nieuwe RHEL wordt het makkelijker om abonnementen te beheren. Dat zal met name voor systeembeheerders een welkome toevoeging zijn. Met RHEL worden abonnementen vervangen door gestroomlijnde diensten. Daarnaast worden abonnementen over verschillende hybride clouds beter zichtbaar in de nieuwe versie van RHEL. 

Om het mogelijk te maken voor gebruikers om hun RHEL servers te beheren vanaf elke locatie, laat de webconsole voortaan live en historische prestatiegegevens zien over CPU, geheugen, netwerk en opslag. Dat helpt om problemen sneller te detecteren en om simpelweg een beter overzicht te krijgen in wat er speelt binnen je servers. 

Ten slotte heeft de Co-Pilot (PCP) tool een update gekregen. Het wordt mogelijk om bijna realtime prestatiegegevens te monitoren en beheren. Ook kun je vanaf nu een aantal datapunten verzamelen, ze visueel maken met Grafana dashboards, regels opzetten en alerts inschakelen voor wanneer een bepaalde drempel wordt bereikt. 

De nieuwe RHEL 8.4 is binnenkort beschikbaar via de Red Hat Customer Portal voor iedereen die een RHEL abonnement heeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home