‘Technische schuld grootste rem voor digitale transformatie bij onze bedrijven’

Het beheer van de cloud wordt de grootste investeringsprioriteit voor IT-managers in 2024 volgens Red Hat.

Meer dan één bedrijf in EMEA op de vier (28% van alle respondenten) wordt gehinderd in haar digitale transformatie door de technische schuld die het in het verleden heeft opgebouwd. Dat is alvast de conclusie van het Global Customer Tech Trends rapport van Red Hat. Het tekort aan de juiste vaardigheden blijft een rem voor de digitale transformatie bij bedrijven. Iets minder dan een kwart van de respondenten geeft aan (24%) de juiste mensen niet te vinden. 

Het onderzoek polste eveneens naar het cloudgebruik bij IT-managers in EMEA. Van de eigen apps (dus niet SaaS) is 47 procent on premise, 40 procent in een hybride cloudomgeving, en slechts 12 procent in de publieke cloud. De respondenten gaven aan voor on-premise te kiezen omwille van dataprivacy en veiligheid, terwijl de publieke cloud vaker de voorkeur genoot wanneer naar kosten en technologievoorkeur werd gekeken. Andere interessante vaststelling: zo’n 40 procent van alle respondenten heeft zijn workloads in containers. Wereldwijd wordt een grote toename van het gebruik van containers verwacht in 2024.

Efficiëntie en veiligheid

Wanneer budget wordt uitgegeven, ligt de investeringsprioriteit voor IT-Managers bij het beheer van de cloud (62%), het datacenter consolideren (35%) en de cloudkosten optimaliseren (32%). Hiermee hopen ze de organisatie veiliger en efficiënter te maken. Bijna de helft (43%) van de IT-managers in EMEA geeft aan te investeren om betere security en bescherming van de gegevens te bekomen. Nog eens vier op de tien (42%) hoopt op doeltreffendere bedrijfsprocessen.

Tot slot polste het onderzoek bij EMEA IT-leiders naar de investeringsvoorkeuren op vlak van veiligheid. Netwerkbeveiliging (36%) blijkt de grootste financiële prioriteit, gevolgd door threat intelligence, detection en response (35%) en het beheer van kwetsbaarheden (30%). 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home