Proximus breidt fiberaansluitingen uit naar Duitstalige gemeenschap

glasvezel

Proximus maakt opnieuw 40.000 gezinnen en bedrijven klaar voor een aansluiting op het fibernetwerk. Het gaat om locaties in de Duitstalige gemeenschap.

Tegen 2026 moeten 40.000 gezinnen en ondernemingen in de Duitstalige gemeenschap toegang hebben tot het glasvezelnetwerk. Dat laat de telecomoperator weten in een mededeling gericht aan de redactie. Voor de realisatie slaan Ethia, Ostbelgien en Proximus de handen in elkaar.

Uitbreiding

Het glasvezelnetwerk moet binnenkort dus ook in de Duitstalige gemeenschap uit te rollen zijn. Voor de zomer gaf de telecomoperator nog de stand van zaken over zijn fiber to the home-project. Eén miljoen gebouwen waren op dat moment aansluitbaar op glasvezel.

Proximus staat in voor de uitrol van het glasvezelnetwerk, maar aangesloten gebruikers kunnen vrij kiezen bij welke telecomoperator zij een contract afsluiten. Twee op tien potentiële glasvezelklanten blijkt dan effectief voor een contact bij Proximus te gaan.  

Nog niet het einde

Als de Duitstalige gemeenschap is aangesloten tegen 2026 moet Proximus nog even verder werken om heel het land fiberklaar te maken. Tegen 2032 wil Proximus 95 procent van de uitrol gerealiseerd hebben. Tegen 2028 moet minstens 70 procent aansluitbaar zijn op het netwerk.

lees ook

Proximus herziet ambities: binnen tien jaar iedereen gigabit en bijna iedereen fiber

Het project voor de aanleg van glasvezel in de Duitstalige gemeenschap wordt op 29 september officieel voorgesteld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home