IBM lanceert Storage Scale System 6000: opslag voor AI

IBM

Het IBM Storage Scale System 6000 is zoals alle nieuwe oplossingen in de techwereld geoptimaliseerd voor – je raadt het nooit – AI. Het toestel combineert een hoge doorvoersnelheid met flinke IOPS.

IBM introduceert het IBM Storage Scale System 6000. Dat is een nieuw opslagsysteem ontwikkeld voor veeleisende workloads op het niveau van een clouddatacenter. Net zoals iedere concullega in de techwereld maakt IBM bij de introductie van dit toestel het bruggetje naar AI: de server zou ontworpen zijn om te voldoen aan “de strenge AI-eisen van ondernemingen.”

Hoge prestaties

De A en de I zijn essentiële ingrediënten voor de marketingsaus van iedere aankondiging vandaag, maar bevatten verder weinig nieuws. Deze server is bedoeld voor intense datagerelateerde workloads zoals analytics, en bijgevolg ook AI-training. De server biedt tot 7M IOPS en tot 256 GB/s doorvoersnelheid voor lees-workloads. Daarvoor neemt het toestel 4U aan ruimte in beslag. IBM claimt dat dat een stuk beter is dan wat concurrenten vandaag kunnen voorzien.

Er zijn wel enkele AI-specifieke functies toegevoegd. Zo ondersteunt het toestel Nvidia Magnum IOTMDirect-opslag, dat een direct pad biedt van de GPU naar de opslag. Verder heeft het Storage Scale System 6000 Nvidia ConnectX-7-NIC’s aan boord.

Het toestel kan parallelle workloads aan en gedijt in omgevingen met meerdere tennants. Dataversleuteling en compressie zitten ingebakken. Besturingssysteem van dienst is de Storage Scale-software, die kan verbinden met een breed ecosysteem van onder andere hyperscalers om zo deel uit te maken van een hybride oplossing.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home