IBM’s AI-compatibele SSD’s identificeren en reageren snel op ransomware  

IBM

IBM kondigt nieuwe AI-verbeterde versies aan van de IBM FlashCore Module-technologie, die bedrijven helpt met het sneller detecteren en herstellen van ransomware.  

Cyberaanvallen vormen een grote bedreiging voor bedrijven. Het is niet de vraag of het gaat gebeuren, maar wanneer. IBM wil klanten helpen om deze bedreiging het hoofd te bieden en kondigt nieuwe AI-verbeterde versies aan van de IBM FlashCore Module-technologie (FCM) die beschikbaar zijn in de nieuwe IBM Storage FlashSystem-producten. De nieuwe versie van IBM Storage Defender-software helpt bedrijven om ransomware sneller te detecteren en aanpakken. Deze technologie is momenteel enkel beschikbaar voor zakelijke gebruikers.

Vierde generatie FCM

Eerdere generaties konden reeds gegevens scannen zonder prestaties te beïnvloeden, maar hebben nog geen verbeterde functies van AI. De nieuwe vierde generatie FCM-technologie wordt wel ondersteund door AI. Deze nieuwe functie doet dus meer dan louter het detecteren van bedreigingen. Zoals door IBM omschreven, “werkt FCM samen met Storage Defender om end-to-end dataveerkracht te bieden voor primaire en secundaire workloads met AI-aangedreven sensoren die zijn ontworpen voor eerdere melding van cyberdreigingen om bedrijven te helpen sneller te herstellen.”  Dat, en natuurlijk de ongeschreven regel dat je vandaag geen tech hebt aangekondigd tenzij je ook ergens ‘AI’ geroepen hebt.

High-end applicaties

Het optimaal benutten van deze technologieën is momenteel nog beperkt tot high-end applicaties. Uiteindelijk zullen de dagelijkse SSD’s op deze manier beschermd kunnen worden, maar momenteel focust de FCM4-technologie en bijhorende software zich enkel op zakelijke gebruikers die met gevoelige informatie werken.  

lees ook

IBM: ‘Hackers hacken niet, maar loggen gewoon in’

In de veiligheidscontext kan AI (of gewoon machine learning, waarvan hier vermoedelijk sprake is) een belangrijke rol spelen in een betere beveiliging voor zakelijke gebruikers. Met deze nieuwe verbetering toont IBM aan dat AI (of ML) kan helpen in het sneller detecteren, verwijderen en repareren van ransomware.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home