IBM sluit overnamedeal met HashiCorp 

Na eerdere geruchten bevestigt IBM de overname HashiCorp. Het legt meer dan zes miljard dollar op tafel om het bedrijf over te nemen. 

IBM Corp kondigt de overname aan van HashiCorp Inc, leverancier van infrastructuurbeheer. Dat meldde de Wall Street Journal gisteren al, en amper een dag later wordt het nieuws ook door IBM zelf bevestigd. Met de overname zou een bedrag van 6,4 miljard dollar gemoeid zijn, waarbij IBM een stuk boven de 4,9 miljard dollar die de aandelen nu waard zijn, heeft geboden. Sinds de overnamerapporten was de marktkapitalisatie van het bedrijf met meer dan 18 procent gestegen, volgens het rapport van de verkoopbesprekingen.  

Opensource-tools

HashiCorp is leverancier van infrastructuurbeheer en stelt klanten in staat om hun infrastructuren in de cloud op te zetten en te beheren. Het bedrijf biedt hiervoor diverse opensource-tools aan. Dit softwareportfolio wordt aangevoerd door Terraform, een geautomatiseerde tool voor het opzetten van cloud en andere hardwarebronnen. Recent breidde het bedrijf zijn Cloud Platform uit met een beheerde versie van zijn Terraform-automatiseringstool voor infrastructuur. 

lees ook

HashiCorp in de wolken met huidige staat van de multicloud

IBM is niet vies van overnames om zijn portfolio aan te dikken. De grootste overname die het bedrijf verwezenlijkte, blijft met ruime afstand die van Red Hat in 2019: het legde toen 34 miljard dollar op tafel.


Dit artikel verscheen origineel op 24/04. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home