Belnet vernieuwt samenwerking met Vlaamse overheid voor 15 jaar

Hiermee krijgen alle erkende Vlaamse universiteiten, hogescholen en onderzoekscentra de komende 15 jaar toegang tot het Belnet-netwerk aan een sterk verlaagd tarief.

De samenwerking tussen de Vlaamse overheid en Belnet gaat terug tot 2001. Met de ondertekening van de nieuwe samenwerkingsakkoorden kunnen erkende universiteiten, hogescholen en onderzoekscentra sinds 1 januari 2023 opnieuw genieten van een aanzienlijke korting op hun jaarfactuur voor connectiviteit, en dit voor een periode van 15 jaar.

Concreet stelt de Vlaamse overheid een deel van zijn glasvezelnetwerk ter beschikking aan Belnet. Het gaat om twaalf tracés, goed voor meer dan 400 km glasvezel. Daarnaast hernieuwt de Vlaamse overheid haar investering in de connectiviteit voor Vlaamse hogescholen en zorgt ze voor een bijkomende jaarlijkse financiële bijdrage. In totaal investeren de Vlaamse overheid en het Waalse Gewest samen meer dan 14 miljoen euro.

Vlaams minister van Innovatie Jo Brouns: “Een hernieuwde samenwerking met Belnet is een win-win voor alle betrokkenen. Belnet kan gebruik maken van ons glasvezelnetwerk en in ruil daarvoor kunnen onze onderzoeksinstellingen gebruik maken van de broodnodige infrastructuur.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home