Russische hackers leggen Belgische overheidswebsites tijdlang plat 

hackers lockbit

Dinsdag waren enkele websites van de Belgische overheid slachtoffer van een DDoS-aanval door Russische hackers.  

Russische hackers hebben hun weg gevonden naar een aantal Belgische overheidswebsites, waaronder de website van premier Alexander De Croo en die van de Kamer. Dinsdag waren deze websites een tijdlang moeilijk bereikbaar vanwege een DDoS-aanval. De aanval werd door het Centrum voor Cybersecurity beschreven als een kortstondig kat-en muissspel. De afgelopen maanden lagen meerdere websites plat vanwege DDoS-aanvallen.  

Kat- en muisspel

Het hackerscollectief maakte via Telegram de aanval bekend met als reden: ‘We lezen dat België, evenals een aantal andere Russofobe landen, het afgelopen jaar financiële hulp heeft verleend aan het criminele regime van Zelenski’. Het Centrum voor Cybersecurity beschreef de aanval als ‘een kortstondig kat- en muisspel van een tweetal uur’. Dit betekent dus niet dat de website volledig inactief was, maar op enkele momenten niet goed functioneerde. 

lees ook

DDoS-aanval viseert websites van federale overheid

De afgelopen maanden lagen meerdere websites plat door de zogenaamde DDoS-aanval. Dit is een techniek waarbij cybercriminelen een groot aantal verzoeken naar websites versturen waardoor deze trager of onbereikbaar wordt voor gebruikers.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home