BNIX en Unix-Solutions slaan de handen in elkaar

belgie internet bnix

Unix-Solutions en BNIX gaan samenwerken om het lokale internet te verbeteren. Beide partijen vinden elkaar in een gezamenlijk streven naar open en neutrale internetnetwerken.

BNIX kondigt vandaag een samenwerking aan met datacenteroperator Unix-Solutions. Klanten van Unix-Solutions kunnen hierdoor via het datacenter in Zaventem een directe gateway krijgen tot het nationale internetknooppunt, en in één klap dus ook tot een zestigtal nationale en internationale content providers en internet service providers.

Zo’n directe verbinding zorgt ervoor dat de snelheid en de kwaliteit van het IP-verkeer gevoelig verbeteren. Naast direct peering stelt BNIX ook een routeserver ter beschikking aan de participanten. Hierdoor kunnen deze in één enkele BGP-sessie een peering tot stand brengen met een veelvoud aan andere netwerken.

lees ook

Belgisch internetverkeer daalde in 2022

Steven Bens, zaakvoerder van Unix-Solutions verduidelijkt: “Met de komst van dit knooppunt in ons datacenter in Zaventem kunnen onze klanten rechtstreeks connecteren naar één van de belangrijkste peeringpunten in België. Door lokaal dataverkeer uit te wisselen met nationale maar ook internationale providers genieten onze klanten van een significante snelheidswinst. Met Unix-Solutions zoeken we continu naar verbeteringen om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren voor klanten en partners. Deze samenwerking met BNIX past zeer mooi in dat kader.”

Ook de BNIX-participanten kunnen hun vruchten plukken van de samenwerking omdat Unix-Solutions nieuwe partijen naar het netwerk brengt. “Met de uitbreiding van BNIX naar Unix-Solutions willen we onze lokale verankering verder versterken. Het past ook perfect binnen onze langetermijnstrategie van optimalisatie en groei”, zegt Stefan Gulinck, Network Architect bij Belnet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home