Cegeka bouwt digitaal plan om samenwerking tussen zorgwerkers aan te moedigen

2075382679

Cegeka heeft de taak gekregen van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid om tegen 2024 een digitaal zorg- en ondersteuningsplan uit te rollen. Dat plan moet de samenwerking tussen de werknemers uit deze sectoren vereenvoudigen.

Een eerste versie van het digitaal zorg- en ondersteuningsplan moet in het najaar van 2023 klaar zijn. Een jaar later moet alles in orde en draaiende zijn voor een brede uitrol.

Voor patiënt en zorgwerker

Wat het plan allemaal moet verwezenlijken, legt Cegeka zelf uit in een persbericht: “Een zorgteam samenstellen, de zorgtaken duidelijk plannen en verdelen, een zorgplanning opmaken en delen, de levens- en zorg- en ondersteuningsdoelen van de patiënt scherpstellen en delen, efficiënt communiceren met elkaar en met de patiënt, … het zijn essentiële elementen die een digitaal zorg- en ondersteuningsplan mogelijk moet maken.”

lees ook

Nexuzhealth lanceert elektronisch medisch patiëntendossier in de cloud

In de eerste plaats lijkt het dus voornamelijk te gaan over een vlottere samenwerking tussen zorg- en welzijnswerknemers. Daarnaast is het een belangrijke doelstelling om de patiënt zelf meer de touwtjes in handen te laten nemen. De patiënt heeft dus evengoed toegang tot het plan en er zelf een belangrijke gebruiker van worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home