Telenet wint federaal raamcontract rond connectiviteit binnen overheidsdiensten

utp netwerk telenet

Alle overheidsdiensten die aangesloten zijn bij Belnet, kunnen voortaan handiger een Telenet-abonnement nemen voor WAN-connectiviteit.

Belnet is het nationaal onderzoeks- en onderwijsnetwerk dat specifieke IT-diensten en connectiviteit levert aan federale en lokale overheden, universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen. Het raamcontract met Telenet loopt over vijf jaar en heeft een maximale waarde van 73 miljoen euro.

Telenet zal op termijn tot potentieel 1.200 fysieke locaties waar federale overheidsdiensten gevestigd zijn, met elkaar en het Belnet-netwerk gaan connecteren. In eerste instantie zal de telecomprovider via een privaat netwerk voor de (onderlinge) connectiviteit van de overheidsinstellingen zorgen. Telenet maakt daarvoor gebruik van zijn eigen glasvezelnetwerk en netwerken van partners.

Door middel van het nieuwe raamcontract hoeven instellingen niet langer aparte overheidsopdrachten uit te schrijven om hun netwerken uit te bouwen en beheren.

Schaalvoordelen en besparingen

Geert Degezelle, executive vice-president bij Telenet Business: “Dit is een groots project waarbij we tot 1.200 sites– die geografisch verspreid liggen over het hele land – gaan connecteren. We hebben de kennis en de ervaring in huis om de federale overheidsdiensten volledig te ontzorgen wanneer het gaat over hun WAN connectiviteit.”

Dirk Haex, algemeen directeur a.i. van Belnet: “De raamovereenkomst met Telenet kadert binnen de nieuwe connectiviteitsstrategie van Belnet. De afgelopen twee jaar heeft Belnet via een overheidsopdracht gezocht naar een partner die de federale sites zo efficiënt mogelijk kan verbinden met ons netwerk.”

Thomas Dermine, staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid, is tevreden over de samenwerking en ziet dankzij synergiën en schaalvoordelen de mogelijkheid om aanzienlijke besparingen te realiseren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home