Samsung hint naar AI-vertaling voor live gesprekken

Beschikt het volgende Galaxy-toestel van Samsung over AI die in real-time een gesprek voor je kan vertalen? Als je het Zuid-Koreaanse bedrijf mag geloven wel.

De Zuid-Koreaanse tech-reus Samsung komt met zijn eigen artificiële intelligentie. In de toekomst zou Galaxy AI zelfs kunnen zorgen voor live vertalingen bij telefoongesprekken.

Tolk in zakformaat

Galaxy AI zou worden aangestuurd via zowel door Samsung ontwikkelde AI voor mobiele toestellen, als door cloud-gebaseerde AI die ontwikkeld werd met verschillende partners. We mogen Galaxy AI ergens volgend jaar verwachten.

De meest in het oog springende functie is AI Live Translate Call. Hiermee krijgen gebruikers volgens Samsung een persoonlijke vertaler. Het systeem is geïntegreerd in de belfunctie, die heeft dus geen apps van derden meer nodig.

lees ook

Samsung verkleint vrees voor dataverlies met nieuwe opslagfunctie

Audio- en tekstvertalingen moeten live verschijnen tijdens je gesprek. Hierdoor zou een telefoongesprek tussen twee verschillende talen zo eenvoudig worden als ondertiteling tijdens een film. Omdat het via AI op het toestel gaat, zijn je gesprekken dus ook veilig volgens Samsung.

Samsung zit duidelijk niet stil op gebied van AI. Eerder deze maand lanceerde het bedrijf al Gauss, een AI-chatbot die de grote spelers moet gaan beconcurreren. De Zuid-Koreanen zijn nog steeds markleider in het smartphonesegment en willen die koppositie duidelijk behouden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home