GitLab Duo Chat: AI-copiloot voor ontwikkelaars

GitLab stelt Duo Chat beschikbaar aan ontwikkelaars. Die chatbot helpt om onder andere code uit te leggen, maar doet ook dienst als interface om andere geavanceerde AI-taken te starten.

GitLab maakt Duo Chat algemeen beschikbaar voor klanten. GitLab Duo Chat is een door generatieve AI aangedreven chatbot die ontwikkelaars moet helpen bij verschillende taken. Drie belangrijke capaciteiten zijn vandaag te gebruiken:

  • Code uitleggen: ontwikkelaars kunnen code aanduiden en Duo Chat zal uitleggen wat die precies doet. Dat moet helpen om aan de slag te gaan met onbekende en onvoldoende gedocumenteerde code.
  • Optimalisatie: GitLab Duo Chat kan bestaande code verbeteren en moderniseren.
  • Testen: De chatbot kan automatisch tests genereren, zodat ontwikkelaars sneller problemen kunnen ontdekken.

Algemene kennis

De chatbot dient ook als interface om te helpen bij andere zaken. Zo kan je een kwetsbaarheidsscanner activeren indien dat nog niet het geval is, recht van de chat-interface. Verder doet Duo Chat dienst als algemene hulp. De bot is getraind op data rond CI/CD en kan programmeurs helpen met algemene kennis over zowel DevSecOps als GitLab-specifieke functionaliteit.

GitLab benadrukt dat Duo Chat niet verder getraind wordt op data van gebruikers. Privacy is ingebouwd en de tool bevat controlemechanismen om te bepalen wie binnen de organisatie ergens toegang toe krijgt.  GitLab Duo Chat is per direct beschikbaar als onderdeel van GitLab Premium en Ultimate.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home