Voormalige voorzitter van Qualcomm probeert het bedrijf op te kopen

qualcomm

Paul Jacobs, de voormalige voorzitter van Qualcomm, probeert het bedrijf op te kopen. Dit komt slechts enkele dagen nadat president Donald Trump een uitvoerend bevel had ondertekend dat een plan wist tegen te houden om het bedrijf te laten verwerven door chiprivaal Broadcom. Dit werd verboden op grond van nationale veiligheid.

Paul Jacobs, wiens vader in 1985 het bedrijf met een waarde van 89 miljard dollar oprichtte, informeerde bestuursleden over zijn plan om het bedrijf te kopen, aldus een bericht op Businessinsider.com. Jacobs heeft volgens het rapport contact gezocht met verschillende internationale beleggers om zijn bod te ondersteunen, waaronder SoftBank.

SoftBank is een Japanse holding en heeft belangrijke belangen in verschillende bedrijven in Silicon Valley waaronder Uber, WeWork, SoFi en Slack. Zij hebben een mega-fonds van $100 miljard ter beschikking dat specifiek is bestemd voor investeringen in de industrie.

Broadcom, het chipbedrijf uit Singapore dat eerder dit jaar probeerde het bedrijf over te nemen, heeft woensdag officieel het bod van $117 miljard voor Qualcomm ingetrokken. Qualcomm-aandelen stegen met bijna 7% na nieuws over de mogelijke deal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home