Jabra PanaCast 50 Video Bar System heeft gerenommeerde SOC’s, software en geen trillingen

Jabra lanceert de PanaCast 50: een Androidgebaseerd systeem voor videovergaderingen op maat van kleine en middelgrote vergaderruimtes.

Jabra lanceert het PanaCast 50 Video Bar-systeem. Dat toestel heeft volgens de aankondiging AI aan boord die – hou u vast – op software gebaseerd is, komt met luidsprekers die er eigenhandig voor zorgen dat het systeem trillingvrij is (?), en is uitgerust met meerdere (!) gerenommeerde SOC’s. Online lezen we nog dat het PanaCast 50-systeem is ontwikkeld voor intelligente vergader room systems. Dus ja.

Kijken we door de eerlijk gezegd schandalige nonsens en rommelige vertalingen van het persbericht en de bijhorende website, dan vinden we wel een potentieel interessant product. Tussen de nutteloze superlatieven en dwaze claims uit het officiële persbericht wordt duidelijk dat het om een Android-gebaseerd bar-systeem gaat om onder een videoscherm te bevestigen in kleine en middelgrote vergaderruimtes.

De PanaCast 50 ondersteunt zowel Teams Rooms via Android als Zoom Rooms rechtstreeks. Het ding komt met een 13 MP-camera die 180° opneemt en een 4K-beeld moet genereren dat iedereen in de vergaderruimte scherp in beeld brengt.

Trillingen

De claim over de luidsprekers die ervoor zorgen dat de videobar trillingvrij is, raakt kant nog wal maar impliceert vermoedelijk dat de vier luidsprekers zelf geen vervelende trillingen genereren. Verder komt de bar met acht microfoons die beamforming ondersteunen. Industriestandaard-functies zoals echo-onderdrukking en ruisonderdrukking tekenen ook present.

De Jabra PanaCast 50 heeft als kers op de taart nog sensoren aan boord die de luchtkwaliteit in de ruimte meten, zodat je op tijd een raam kan open zetten wanneer een saaie vergadering ook letterlijk de zuurstof uit de ruimte heeft gezogen. Voor beheerders houdt het systeem (anoniem) bij hoeveel mensen er effectief in de ruimte aanwezig zijn. De oplossing komt met een 10,1 inch-controller.

Software

Het ding heeft intelligentie aan boord, en zal bijvoorbeeld een dynamische weergave genereren waarbij de actieve spreker geviseerd wordt. Daar zorgt dat eerder genoemde AI-platform voor, dat met software werkt.

Verder leren we nog dat de installatie van het Jabra PanaCast 50 Video Bar-systeem eenvoudig te installeren valt en niet al te veel kabels nodig heeft. Jabra concurreert met het toestel onder andere met de Logitech Rally Bar-oplossingen en hanteert een adviesprijs die met 3.649 euro in de lijn van de verwachting ligt. De specificaties in kwestie lijken degelijk, met een bovengemiddelde field of view voor de camera. Het toestel zal in juni beschikbaar komen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home