Jabra lanceert Elite 8 Active en Elite 10 voor onderweg en op het werk

Jabra introduceert de Jabra Elite 8 Active voor de sportieve medemens, en de Jabra Elite 10 voor wie zowel onderweg als op het werk van zijn of haar oortjes wil genieten.

Jabra introduceert de Jabra Elite 8 Active en de Jabra Elite 10. Tien is een hoger cijfer dan acht, waaruit je correct kan concluderen dat deze oortjes de meest geavanceerde van de twee zijn. Jabra omschrijft ze als premium en ziet de dingen als een metgezel voor thuis, op het werk en overal daartussen. De Jabra Elite 8 Active is zoals de naam suggereert vooral op de sportievere medemens gericht, waardoor Jabra enkele andere functiekeuzes maakt.

Jabra Elite 10

De Elite 10 ondersteunt Dolby Atmos met bijhorende Head Tracking, samen met enkele andere geavanceerde geluidscodecs die een betrouwbare Bluetooth-verbinding garanderen. De oortjes hebben zes microfoontjes aan boord. Samen met een softwarecomponent zorgt dat er volgens Jabra voor dat gesprekken helder zijn in alle scenario’s. Je kan de Elite 10 dus gebruiken achter je pc op het werk voor een videogesprek, maar net zo goed op de trein onderweg naar een vergadering om nog snel iets te bespreken.

Jabra stopt Advanced Active Noice Cancellation in deze oortjes. Die technologie moet dubbel zoveel ruis onderdrukken dan de standaardversie van ANC en heeft ook extra windruisonderdrukking. De toestellen hebben iets grotere drivers aan boord dan andere Jabra-oortjes (10 mm), wat voor een voller geluid moet zorgen.

Jabra stelt dat de oortjes tot zes uur meegaan met ANC ingeschakeld. Daarna kan je ze bijladen in de oplaadcase voor een totale luistertijd van 27 uur zonder stopcontact in de buurt.

Jabra Elite 8 Active

Op het eerste gezicht zijn de Jabra Elite 8 Active-oortjes een stuk minder interessant. Ze hebben gewone ANC aan boord, waarvan we bij de beschrijving van de Elite 10 geleerd hebben dat die een stuk minder goed is. Ook de drivers zijn kleiner zodat we minder vol geluid verwachten. Daar stelt Jabra echter één en ander tegenover.

lees ook

Jabra Elite 4 review: trouwe compagnon met enkele kleine kantjes

Om te beginnen gaan de oortjes langer mee (acht uur autonomie, 32 uur met case). De Jabra Elite 8 krijgt ook een IP68-rating mee en heeft MIL-STD-810H-tests ondergaan. Welke tests precies zegt Jabra niet, maar de certificaten garanderen wel dat de oortjes zweet, regen, stof, water en valbestendig zijn. Uit je oren vallen ze idealiter niet tenzij je zelf al aan het struikelen bent richting de grond, want de tests hielden rekening met een valhoogte van één meter.

De dingen zijn bedoeld voor wil sporten met muziek, maar hebben eveneens zes microfoons aan boord om heldere gesprekken mogelijk te maken. In ruil voor iets minder geavanceerde geluids- en ANC-capaciteiten, krijg je de robuustheid en valbestendigheid die bij sporten hoort. Bovendien kiest Jabra voor een materiaal met extra grip om de kans op akkefietjes zo klein mogelijk te houden.

Prijs en beschikbaarheid

Beide oortjes ondersteunen multipoint en kunnen overweg met de Google Assistent. De Jabra Elite 8 Active kost 199 euro, de Elite 10 kost je 249 euro, telkens inclusief btw. Ze zijn allebei sinds deze maand verkrijgbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home