Nokia jaagt na OnePlus en Oppo ook Realme weg uit Duitsland

realme

Een dispuut over patenten op WLAN-technologie doet opnieuw een Chinees technologiemerk weglopen uit Duitsland. Volgen er nog?

Another one bites the dust. Realme bevestigt zijn exit uit de Duitse smartphonemarkt aan Nextpit. De oorzaak is een patentendispuut met Nokia over het gebruik van WLAN-technologie. Nokia claimt dat het Chinese smartphonemerk gebruik maakt van de technologie om draadloze connectiviteit te voorzien op zijn toestellen zonder daar de correcte vergoeding te betalen. Om niet in een kostelijke rechtszaak te belanden, kiest Realme eieren voor zijn geld en trekt het zich terug.

Voor wie de Duitse smartphone-industrie op de voet volgt, komt dit niet als een verrassing. In augustus 2022 beslisten Oppo en OnePlus al om de verkoop van smartphones te staken totdat Nokia bereid is water bij de wijn te mengen, wat er niet meteen lijkt in te zitten. Niet toevallig is ook Realme onderdeel van het consortium BBK Elektronics, dat zich nu volledig heeft teruggetrokken uit Duitsland, want ook Vivo-smartphones zijn er niet meer te vinden.

Geen exodus uit Europa

Er zijn voorlopig geen indicaties dat smartphones van Realme zullen verdwijnen uit de Benelux. Realme heeft een beperkt marktaandeel in Europa, minder dan vijf procent, maar het merk was wel in opmars. Ook fans van OnePlus en Oppo hoeven zich voorlopig nog geen zorgen te maken. OnePlus bracht dit jaar onder meer al het vlaggenschip OnePlus 11 en de OnePlus Nord CE 3 Lite naar ons land. De OnePlus Nord 3 wordt op in juli aangekondigd.

lees ook

OnePlus Nord CE 3 Lite review: bescheiden upgrade

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home