Oppo brengt Find-reeks opnieuw naar België

Na een moeilijk jaar getekend door een patentstrijd met Nokia, hernieuwt Oppo in 2024 zijn focus op België en Europa. Dat moet zich uiten in een barrage van nieuwe telefoons in alle prijsklasses, inclusief de bovenste waaruit Oppo al enkele jaren afwezig is.

Oppo vindt zijn tweede adem na een moeilijk 2023. In 2022 lanceerde de fabrikant zijn laatste vlaggenschip-telefoon in ons land: de voortreffelijke Find X5 Pro. Daarna vertroebelde de lanceringsstrategie. Waar Oppo aanvankelijk vocaal was over het belang van de Find-reeks als showcase voor zijn technische expertise, kregen we in België enkel nog midrange-telefoons uit het Reno-segment te zien. Een duidelijke uitleg kwam er nooit.

Al konden we wel tussen de lijnen lezen. Een patentdispuut met Nokia zette een blok op de verkoop van Oppo-telefoons in Duitsland, en ondanks een gewonnen rechtszaak in Frankrijk verdween de Oppo-distributeur ook daar. Met de patentzaak boven het hoofd durfde Oppo niet meer vol op het gaspedaal te duwen. De toekomst van Oppo in Europa leek een beetje onzeker.

Een goed jaar voor Oppo

In 2024 zijn de kaarten helemaal anders geschud. “Dit wordt een goed jaar voor Oppo”, zegt Marc van den Dool, commercieel directeur van Oppo Benelux, tijdens de lancering van de Reno11 F. “Niet alleen omdat de patentdiscussie met Nokia is opgelost, maar ook omdat we wereldwijd twintig jaar oud zijn.” Naar ons gevoel weegt de resolutie van de Nokia-zaak toch iets sterker door op de euforie, maar hoe dan ook zien we een enthousiast bedrijf.

“Het portfolio wordt uitgebreid”, zegt van den Dool nog. De Reno11 F is de eerste in wat een reeks aan lanceringen moet worden. Oppo wil opnieuw toestellen in alle prijsklasses uitbrengen, van het instapsegment onder de 200 euro tot de vlaggenschipklasse van 1.000 euro en meer. Wat dat betreft, is Oppo best concreet. Van den Dool: “We gaan vlaggenschepen terugbrengen naar Europa. De Find-reeks komt terug, en wel dit jaar.”

Geen Find X7, maar wat dan wel?

Voor de Oppo Find X7 moeten we onze adem niet inhouden: dat eerder gelanceerde toestel lijkt de boot naar de Belgische markt voorgoed gemist te hebben. Van den Dool verwijst eerder naar een niet nader genoemde toekomstige Find-telefoon. Of dat dan een klassiek model is, dan wel een plooibaar exemplaar, blijft afwachten. Naar ons gevoel is er in ieder geval ruimte in de markt voor een klassieke premiumtelefoon van Oppo. De Find X5 kon zich immers als één van de weinige toestellen uit 2022 meten met het allerbeste uit de Samsung-stal.

Hoe dan ook benadrukt van den Dool dat Oppo een wereldwijde speler wil zijn en de Europese markt daarvoor cruciaal is. “We hadden kunnen weggaan toen het moeilijk was”, illustreert hij. “Maar we hebben dat niet gedaan.” Wanneer Oppo opnieuw met de spierballen zal rollen, moeten we nog even afwachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home