Volgens Nokia heeft Oppo het verkoopverbod in Duitsland in eigen handen

oppo winkel

Nadat Oppo geen overeenkomst kon afsluiten met Nokia rond een 4G-licentie, trok de Finse netwerkspecialist naar de rechtbank om een verkoopverbod af te dwingen. Met succes overigens.

Vorige week haalde Nokia zijn slag binnen: alle OnePlus- en Oppo-toestellen in Duitsland werden uit de winkelrekken gehaald. Deze drastische maatregel is het gevolg van een verloren patentzaak tegen Nokia. BBK, moederbedrijf van OnePlus en Oppo, moet nu een 4Gcross-licentieovereenkomst afsluiten met Nokia om het verbod op de verkoop om te keren.

Volgens WinFuture vraagt Nokia per smartphone zo’n 2,50 euro aan licentiekosten. Bijkomend probleem: het wil enkel een wereldwijde deal afsluiten met BBK. In Duitsland verkoopt Oppo naar verluidt twee miljoen smartphones per jaar. Om die te kunnen verkopen in de toekomst, moet het een wereldwijde overeenkomst afsluiten die veel hogere kosten met zich meebrengt.

Het lijkt logisch dat OnePlus en Oppo de kat uit de boom kijken in Duitsland, maar ondertussen heeft Nokia BBK ook in Frankrijk, VK, Zweden, Finland, Nederland, Spanje en India voor de rechter gedaagd. Stel dat het in gebreke wordt gesteld in een grote markt als India, zal een overeenkomst met Nokia vermoedelijk snel volgen.

Engagement op lange termijn blijft ongewijzigd

Vorige week reageerde Oppo al aan de redactie van ITdaily. Voor de 4G-technologie kwam het merk tot een licentieovereenkomst met Nokia, waarna een gebeurtenis de relatie lijkt te hebben verzuurd.

“In 2018 tekenden Oppo en Nokia een 4G-licentieovereenkomst. De dag nadat het contract afliep, stapte Nokia naar de rechter na een onredelijk hoge verlengingsvergoeding aan Oppo te vragen”, zegt Dries Cludts, PR-manager voor België en Luxemburg bij Oppo.

Voor de Duitse markt blijft de klantendienst van het merk beschikbaar voor alle klanten die eigenaar zijn van een toestel. “Ons engagement op lange termijn voor de Duitse markt blijft ongewijzigd en we werken proactief samen met de betrokken partijen om de lopende zaak op te lossen”, klinkt het bij het smartphonemerk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home