WeTransfer biedt nu betaalknop aan voor makers om rechtstreeks te verkopen

Creatieve professionals die WeTransfer gebruiken om hun werk door te sturen, kunnen nu voor de download een bedrag afspreken dat de ontvanger moet betalen.

Volgens een studie van WeTransfer hebben 87 procent van de creatieve professionals last van late betalers of wanbetalers zodra die hun content hebben gedownload. Om dat te voorkomen, voegt WeTransfer een betaaloptie toe in zijn systeem. Alvorens de ontvanger kan downloaden, moet die eerst het verschuldigde bedrag betalen.

Met deze optie wil WeTransfer professionals zoals fotografen, designers en illustratoren een kortere lijn bieden richting betaling. Extra voordeel: je hebt geen eigen website met online-betaalplatform nodig om je geld te innen na digitale aflevering. De dienst wordt in tien talen gelanceerd, waaronder Nederlands, Frans, Duits en Engels

WeTransfer gaat voor de betaling in zee met Stripe. De betaaloptie is enkel beschikbaar voor betalende abonnees. WeTransfer neemt geen percentage op de inkomsten. Stripe doet dat wel om de digitale diensten te onderhouden. Daar gelden de standaardtarieven die je overal betaalt per transactie.

“Miljoenen creatieven gebruiken ons platform al dagelijks om te communiceren met klanten, fans en om belangrijk werk te delen, maar struikelen te vaak over het najagen van eindbetalingen lang nadat het werk is voltooid”, zegt WeTransfer CEO Alexandar Vassilev bij TechCrunch.

“Betalingen opnemen in ons productecosysteem is een belangrijk nieuw hoofdstuk in onze missie om het gemak en het verdienpotentieel van onze creatieve gebruikersbasis te vergroten, terwijl veelvoorkomende barrières worden weggenomen door middel van veilige en prachtig eenvoudige technologie.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home