Huawei Mate 20 Pro testpanel: 5 bedrijven geven hun verdict

Huawei Mate 20 Pro

Makelaarskantoor DCK


J. Beyens Bio: Zaakvoerder bij Makelaarskantoor DCK. Ik ga regelmatig op klantenbezoek, analyseer ter plaatse schadegevallen en ben de drijvende kracht achter de digitalisering van het kantoor. Trotse vader van twee kinderen en ik interesseer me heel sterk in technologie.
Ik kom van een OnePlus 5 en ik moest toch even wennen aan het toestel. Vooral het scherm was aanpassen met de afgebogen randen. Met het virtuele toetsenbord raakte ik regelmatig de homeknop aan. De EMUI-interface was even wennen vergeleken met een zuivere Android-schil. Er staan heel wat apps op die ik niet zou willen gebruiken, maar gelukkig kan je de meeste gewoon verwijderen. De batterij is absolute top. De eerste keer kwam ik twee dagen toe. Daarna lukte zelfs drie dagen. Wanneer ik het toestel oplaad, gaat dat bovendien bliksemsnel. Meestal merk ik daar weinig van omdat ik mijn toestel ’s nachts oplaad, maar 15 minuten opladen is direct goed voor heel wat uren gebruik.  

“De EMUI-interface was even wennen vergeleken met een zuivere Android-schil.”

  Het scherm is echt wel top. In het begin vond ik de beeldverhouding wat raar. Het verschil tussen OLED en LCD is bijzonder groot. Toen ik tussendoor naar mijn OnePlus 5 keek, viel me direct op hoe ‘grijs’ dat lcd-scherm is. De glazen achterkant zou ik sowieso wel beschermen met een hoes, mocht ik het toestel aankopen. Alles reageert razendsnel op dit toestel. Ook de gezichtsherkenning, zelfs ’s avonds bij het donker. De vingerafdruk werkt ook wel, maar trager dan ik zou willen. Het duurt een fractie langer dan bij mijn OnePlus 5, maar ik gebruik voornamelijk de gezichtsherkenning omdat die veel sneller reageert. De camera presteert heel goed. We hebben zelfs toevallig net foto’s genomen voor kerstkaarten. De camera-app reageert snel en de resultaten zijn heel goed. Ik heb de camera ook dikwijls gebruikt om schadegevallen te documenteren, maar ook voor foto’s van paspoorten of rijbewijzen. Dat ging heel goed, maar ik merkte dat hij soms de flits inschakelt zodat je een lichtvlek krijgt op de foto. De camera zou eigenlijk moeten herkennen dat het om een document gaat en de flits uitschakelen.

Score: 8,5 / 10

 
M. Oris Bio: Trotse moeder van twee kinderen en dagelijks bezig met de administratieve kant van Makelaarskantoor DCK.
Ik kom van een Huawei P10 Lite en voelde me direct thuis in de EMUI-interface van de Huawei Mate 20 Pro. Alles reageert heel snel, maar het toestel heeft zichzelf wel tweemaal automatisch herstart tijdens het online surfen. Het rode knopje aan de zijkant vond ik initieel een heel lelijk accent. Nu ben ik het ondertussen gewoon, maar een klassieke zwarte kleur lijkt me beter. Anderzijds: op kantoor merkte de ‘oudere garde’ op dat zo’n rode knop handig is om het verschil te maken tussen de volumeknop en de aan-uitknop. De camera is wel heel goed, zeker vergeleken met mijn P10 Lite. ’s Avonds neemt de Huawei Mate 20 Pro uitstekende foto’s in donkere omgevingen. Ook foto’s van hevig bewegende kinderen zijn geen enkel probleem. Dikwijls zie je minieme bewegingen, maar die zijn verwaarloosbaar wanneer de rest van de foto wel scherp is. Ik vind het fantastisch dat het toestel op een half uur bijna volledig vol is geladen. Na elke oplaadbeurt hoef ik twee nachten niet meer op te laden. Een verademing.  

“De vingerafdruksensor werkt niet goed genoeg om de gezichtsherkenning te vervangen.”

  Over de gezichtsherkenning ben ik minder positief. Misschien komt het door mijn langer haar dat soms los hangt en soms is samengebonden. Ik heb de scan gedaan met bril, maar met of zonder geeft ook een wisselend resultaat. Wanneer ik een sjaal aan heb, werkt het dikwijls nog slechter. Ik heb regelmatig mijn pincode moeten invullen om te ontgrendelen. Dat zo’n pincode zes cijfers moet hebben in plaats van vier, vind ik ook een minpunt (je kan kiezen voor een 4-cijferige pincode in het instellingenmenu, red.). De vingerafdruksensor werkt niet goed genoeg om de gezichtsherkenning te vervangen. Ondanks dat het een groot toestel is, heb ik geen last om het te bedienen. In het begin was zo’n groot scherm wel raar. Het afbuigende effect links en rechts vind ik nog wel tof. De achterkant is behoorlijk glad, een hoesje zou ik wel aanraden. Het scherm is zeker niet te groot, ik heb zo’n handige portefeuille waar die in past.

Score: 7,5 / 10

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home