Samsung lanceert 5 jaar Android-updates voor zakelijke klanten

Samsung Galaxy S21 Ultra

Patches worden maandelijks of per kwartaal geleverd. De toestellen die in aanmerking komen zijn de Galaxy S20-reeks, Galaxy S21, Galaxy Note 20, XCover 5 en Galaxy Tab Active 3.

Andere enterprise-toestellen die niet binnen bovenstaande lijst vallen, genieten van vier jaar security-updates. Hetzelfde geldt voor de meeste Samsung-smartphones en tablets die sinds 2019 op de markt zijn.

Zoals de naam doet vermoeden, gaat het hier enkel om zakelijke toestellen binnen een bedrijfsomgeving waar toestellen centraal worden beheerd en uitgerold als onderdeel van de IT-vloot. De enterprise-modellen van Samsung worden ook met extra software geleverd om de toestellen handig uit te rollen en te patchen.

Samsung doet vandaag beter dan tal van andere Android-telefoonfabrikanten. De enige die in de buurt komt is Nokia dat drie jaar updates aanbiedt via het Android One-programma. Apple is de enige die Samsung overtreft met zijn iOS-updates. Oude toestellen uit 2016 zoals de iPhone SE en iPhone 6s ontvangen dit najaar nog iOS 15.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home