Google rolt Vind Mijn Apparaat-netwerk voor Android uit in België en Nederland

find my device

Met een mail heeft Google Android-gebruikers op de hoogte gebracht dat het Vind Mijn Apparaat-netwerk is ingeschakeld. Daarmee zal je offline voorwerpen via bluetooth kunnen opsporen.

Google kondigde vorig jaar tijdens I/O een grote update aan voor Vind Mijn Apparaat en is die sinds april volop aan het uitrol. Met een mail, die ook onze redactie bereikte, zal Google je persoonlijk op de hoogte brengen wanneer het netwerk wordt ingeschakeld op je apparaat. Eerder deze maand ontvingen we al een mail dat onze apparaten ‘binnenkort’ zouden kunnen deelnemen.

Na de update zal Vind Mijn Apparaat ook met bluetooth werken en zal je er veel meer objecten mee kunnen opsporen, ook als die offline zijn. Met de huidige functie in Android kan je enkel je telefoon vinden als die op wifi aangesloten is.

vind mijn apparaat google mail
Met deze mail brengt Google je op de hoogte dat het Vind Mijn apparaat-netwerk actief is.

Bescherming tegen stalkers

Google wilde naar verluidt het netwerk vorige zomer al uitrollen, maar Apple gooide roet in het eten. Beide techreuzen werkten samen aan een standaard om de Vind Mijn-functies op Android en iOS te beveiligen tegen stalkers.

Merkt je toestel een verdachte tracker op, dan krijg je een verwittiging en instructies hoe je die tracker kan uitschakelen. Nadat Apple deze bescherming toevoegde aan iOS 17.5, was de rode loper uitgerold voor Vind Mijn Apparaat op Android.

Je apparaat vinden

De gelukkigen die de mail hebben ontvangen, kunnen ook al de instellingen voor Vind Mijn Apparaat bekijken en beheren. Je kan kiezen of je je toestel wilt aanmelden op het netwerk om de functie offline te gebruiken, al hanteert Google hier een opt-out-systeem en zal dit standaard aangeschakeld staan. Je apparaten beheren doe je via de instellingen op je smartphone, onder Instellingen > Google > Alle services (als dat tabblad bestaat) > Vind mijn apparaat > Je offline apparaten.

Maak je gebruik van het Vind Mijn Apparaat-netwerk, dan deelt je apparaat locatie-info met naburige apparaten in de omgeving, als die ook aangesloten zijn op het netwerk. Andere toestellen sturen je in de goede richting, maar enkel de rechtmatige eigenaar van het apparaat zal de exacte locatie van het device of de tracker te zien krijgen. Schakel je het uit, dan moet je het stellen met de laatst opgeslagen locaties toen het apparaat online was.


Dit artikel verscheen origineel op 5 april. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home