Google staat op het punt om Vind Mijn Apparaat-netwerk uit te rollen naar Android

find my device

Enkele uitverkorenen zijn op de hoogte gebracht van de nakende lancering van Googles Vind Mijn Apparaat-functie. Daarmee zal je voorwerpen via bluetooth kunnen opsporen.

Google kondigde vorig jaar tijdens I/O een grote update aan voor Vind Mijn Apparaat, en lijkt die nu ook eindelijk te gaan uitrollen. In een mail die werd opgemerkt door 9to5Google zegt Google dat het netwerk ‘over enkele dagen’ zal uitrollen. Na de update zal Vind Mijn Apparaat ook met bluetooth werken en zal je er veel meer objecten mee kunnen opsporen, ook als die offline zijn. Met de huidige functie in Android kan je enkel je telefoon vinden als die op wifi aangesloten is.

Bescherming tegen stalkers

Google wilde naar verluidt het netwerk vorige zomer al uitrollen, maar Apple gooide roet in het eten. Beide techreuzen werkten samen aan een standaard om de Vind Mijn-functies op Android en iOS te beveiligen tegen stalkers. Merkt je toestel een verdachte tracker op, dan krijg je een verwittiging en instructies hoe je die tracker kan uitschakelen. Nu Apple deze bescherming eindelijk lijkt te hebben toegevoegd aan iOS 17.5, is de rode loper uitgerold voor Google om Vind Mijn Apparaat uit te rollen.

Enkele uitverkorenen hebben daar dus ook al een mail over ontvangen. Niemand op onze redactie heeft de mail in kwestie, dus we kunnen niet met honderd procent zekerheid zeggen of de functie ook al in ons land zal worden uitgerold. Google bevestigt dit voorlopig niet via een andere weg. Volgens de mail komt de uitrol er echter spoedig aan: ‘over enkele dagen’ betekent dat de functie er tegen begin volgende week zou moeten zijn.

Je apparaat vinden

De gelukkigen die de mail hebben ontvangen, kunnen ook al de instellingen voor Vind Mijn Apparaat bekijken en beheren. Je kan kiezen of je je toestel wilt aanmelden op het netwerk om de functie offline te gebruiken, al hanteert Google hier een opt-out-systeem en zal dit standaard aangeschakeld staan.

Maak je gebruik van het Vind Mijn Apparaat-netwerk, dan deelt je apparaat locatie-info met naburige apparaten in de omgeving, als die ook aangesloten zijn op het netwerk. Andere toestellen sturen je in de goede richting, maar enkel de rechtmatige eigenaar van het apparaat zal de exacte locatie van het device of de tracker te zien krijgen. Schakel je het uit, dan moet je het stellen met de laatst opgeslagen locaties toen het apparaat online was.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home