Apple probeerde Watch Android-compatibel te maken

Apple heeft naar eigen zeggen drie jaar geprobeerd om de Apple Watch Android-compatibel te krijgen. Dat stelt het bedrijf zelf als reactie op een enorme antitrust-rechtszaak in de VS.

Android-fabrikanten zoals Samsung, Xiaomi en Oppo kunnen het. Ook andere bedrijven zoals Garmin of Pepple hebben er geen moeite mee. Maar Apple, met zijn leger aan ingenieurs en 73 miljard dollar cash op de bank, moest na drie jaar opgeven. De iPhone-bouwer zegt aan 9to5Mac dat het al die tijd geprobeerd heeft om z’n Apple Watch compatibel te maken met Android, maar de poging leidde niet tot een resultaat. Ondanks het brede ecosysteem van wearables voor Android, stelt Apple dat technische beperkingen het project de das omdeden.

Geen toevallige timing

De claims van Apple zijn een beetje dubieus. Om te beginnen horen we ze daags nadat de VS een enorme antitrustzaak hebben aangespannen tegen de iPhone-bouwer. Dat iemand die een Apple Watch koopt, verplicht is om in het Apple-ecosysteem te blijven, is één van de argumenten in die aanklacht. Bovendien strookt de claim op enkele belangrijke vlakken niet met eerdere onthullingen van Bloomberg.

lees ook

VS viseren Apple in grote antitrustzaak

Die publicatie stelde in 2023 dat de ondersteuning van de Watch voor Android wel bijna klaar was, en om “zakelijke redenen” op de valreep werd stopgezet. De waarde van de watch voor de iPhone zou dalen door extra compatibiliteit. Of anders verwoord: volgens deze redenering wilde Apple zijn ecosysteem beschermen. Technische beperkingen kwamen destijds niet naar voren als doorslaggevende argumenten, al heeft Apple de berichtgeving zelf niet bevestigd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home