WhatsApp ligt plat, berichten komen niet aan – update

whatsapp

WhatsApp werkt op dit ogenblik niet. De server kampt met problemen en kan geen berichten ontvangen of verzenden. Meta werkt aan een oplossing.

WhatsApp kampt met een wereldwijde storing. De problemen begonnen om 9 uur. Wie daarvoor met de webversie van WhatsApp web was verbonden, kan nog berichten versturen. Nu inloggen geeft een foutmelding. Ook alle mobiele apps doen het niet. Een verstuurd bericht geeft steevast het klokje achteraan dat het wordt verzonden.

Meta bevestigt aan The Verge dat sommige mensen problemen ondervinden om berichten te sturen. “We werken eraan om WhatsApp zo snel mogelijk voor alle gebruikers opnieuw beschikbaar te maken.”

Dit is de eerste grote storing sinds oktober vorig jaar. Toen was de dienst in totaal bijna zes uur offline.

Er is voorlopig nog geen officiële brede communicatie van Meta om het probleem te duiden. De enige melding die we kunnen terugvinden, is een foutmelding binnen de Meta Business statuspagina. Daar zijn alle Meta-diensten operationeel, behalve de WhatsApp Business API. Accountbeheer en embedded signup zijn nog actief, maar on-premises oplossingen en de cloud-API staan als offline gemarkeerd.

Meta veranderde de statuspagina naar ‘Major disruptions’ om 10u09, een uur nadat de eerste problemen werden gemeld.

Update 11u: WhatsApp is opnieuw operationeel. Alle berichten die in de wachtrij stonden, worden automatisch verzonden. De dienst ondervindt geen problemen meer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home