Synology lanceert nieuwe NVMe-SSD’s en netwerkkaarten

Synology breidt zijn eigen portfolio van SSD’s uit met twee nieuwe M.2 NVMe-drives. De NAS-specialist introduceert ook twee vernieuwde netwerkkaarten.

Vorige zomer viel Synology de SSD-markt binnen met de lancering van enkele eigen exemplaren. Naast SATA-SSD’s introduceerde de Taiwanese NAS-specialist ook twee M.2 NVMe-SSD’s. Nu voegt het bedrijf twee nieuwe exemplaren aan dat portfolio toe. Het gaat om 800 GB-modellen van de eerder geïntroduceerde SNV3400 M.2 2280 en SNV3500 M.2 22110. De dingen waren eerder beperkt tot een capaciteit van 400 GB. De drives hebben 205K en 40K lees- en schrijf-IOPS (4K) en een vooropgestelde levensduur van 500 terabytes written (TBW). De dingen komen met vijf jaar garantie.

Synology wil vooral klanten van zijn eigen producten overtuigen om in Synology-opslag te investeren. M.2 NVMe-drives hebben een plaats in de meeste nieuwe NAS-toestellen van de fabrikant als cache-drives. Voor opslag ben je met de NAS-reeks van Synology nog toegewezen op drives met een SATA-interface.

Netwerkkaarten

Synology maakt van de gelegenheid gebruik om ook twee nieuwe netwerkkaarten te introduceren. Veel hardware van het bedrijf komt met klassieke 1 Gbps-ethernet en een PCIe-uitbreidingssleuf. Via PCIe kan je dan zelf een netwerkkaart met snellere netwerkcapaciteiten toevoegen. De nieuwe E25G21-F2 ondersteunt 25 Gb-ethernet. De kaart is gericht op omgevingen waarin een hoge bandbreedte essentieel is. Zoek je iets tussenin, dan is er E10G21-F2 met twee 10 Gb-ethernet-aansluitingen.

De SSD’s hebben een adviesprijs van respectievelijk 779 euro en 830 euro exclusief btw. De netwerkkaarten komen voor 343 euro en 483 euro exclusief btw beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home