Synology lanceert eigen SSD’s

NAS-specialist Synology brengt een line-up van eigen SSD’s op de markt. De hardwarebouwer introduceert zowel Sata- als M.2-exemplaren.

Synology werpt zich op de opslagmarkt met de introductie van eigen SSD’s. Het Taiwanese bedrijf is vooral gekend van zijn NAS-toestellen en grotere, rackstations en FlashStations. Tot nu maakte Synology uitsluitend hardware en diende je voor opslag aan te kloppen bij een andere partij. Met de SAT5200 komt daar verandering in.

Sata-SSD’s

De SAT5200-reeks bestaat uit Sata-SSD’s met drie verschillende capaciteiten: 480 GB, 960 GB en 1,92 TB. De 2,5 inch-drives hebben een respectievelijke sequentiële lees- en schrijfsnelheid van 530 MBps en 500 MBps. Gerandomiseerd lezen en schrijven komt op 95.000 IOPS en 55.000 IOPS voor de kleinste SSD, met 98.000 IPS en 67.000 IOPS voor het 960 GB-model. De drives zijn volledig op de professionele markt gericht met 1,3 drive writes per dag en een garantie van vijf jaar. De SSD’s zijn voorzien op een totaal schrijfvolume van 1.145 TB, 2.290 TB en 4.581 TB gedurende hun levensduur.

Synology mikt met de SSD’s vooral op professionele gebruikers met high end-NAS-toestellen of eerder nog FlashStations, zoals Synology zijn all flash-opslagservers noemt. De Sata-aansluiting garandeert dat de drives in ieder Synologyproduct passen.

M.2

Bijkomend lanceert Synology nog de SNV3400 en SNV3500: twee M.2 NVMe-SSD’s. Die SSD’s zijn ideaal voor het steeds groeiende gamma van Synology-producten met één of meerdere M.2-sleuven naast de klassieke Sata-bays. Het nut daarvan is doorgaans caching. De twee drives hebben een capaciteit van 400 GB, een leessnelheid van 3,1 GBps en 205K IOPS en 40K IOPS lees- en schrijfcapaciteit.

Synology heeft geen eigen flash-fabrieken maar het is niet helemaal duidelijk bij wie de fabrikant aanklopt voor het NAND-geheugen in de drives. We hebben voorlopig evenmin een zicht op eventuele unieke eigenschappen van de controller die deze drives boven andere exemplaren op de markt kunnen plaatsen.

FlashStation

Synology flankeert de aankondiging van de nieuwe SSD’s met de introductie van een nieuw FlashStation: De FlashStation FS3600. Dat toestel heeft plaats voor 24 2,5 inch-SSD’s, wordt aangedreven door een cpu uit de Intel Xeon line-up en krijgt tot 128 GB aan RAM mee. Het lijkt erop dat Synology graag zou hebben dat toekomstige klanten dergelijke toestellen meteen vullen met SSD’s van de hand van de fabrikant.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home