SSD’s worden 50 procent duurder in 2024

SSD

De verhoogde prijs van NAND-geheugen zal zich snel laten voelen. In de nabije toekomst al kan je verwachten dat SSD’s tot de helft duurder worden.

De prijs van SSD’s gaat het komende jaar de hoogte in schieten. Dat stellen Chinese analisten vast en ligt in lijn met wat Gartner al aan het einde van dit jaar voorspelde. De markt kampte lange tijd met overproductie, wat de prijzen en ook de winsten drukte. Fabrikanten zijn nu in staat om die situatie te corrigeren door de productie meer in lijn te brengen met de vraag, die opnieuw gestegen is. Het resultaat zijn prijsstijgingen tot 55 procent voor het NAND-geheugen waaruit SSD’s zijn opgebouwd.

Prijsstijging voor iedereen

Die stijgingen worden doorgerekend. Nu al zijn SSD’s een stuk duurder in de groothandel zodat je ervan uit kan gaan dat ook de prijs voor de eindklant snel zal stijgen. In de komende kwartalen voorspelt Trendforce een prijsstijging van 40 procent, terwijl andere bronnen van 50 procent spreken.

De consensus is hoe dan ook dat flash-geheugen een stuk duurder gaat worden. Staat er een aankoop op de planning, dan investeer je beter nu dan binnen enkele maanden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home