Testcase: volg KRC Genk online dankzij Synology FlashStation

Eersteklasser KRC Genk zoekt een nieuwe, snelle en betrouwbare oplossing voor opslag op maat van z’n vijfkoppig mediadepartement. Een FlashStation van Synology kan de bestaande infrastructuur met een interessante prijs-kwaliteitsverhouding vervangen.

Waar bewaar je terabytes aan mediabestanden, met resoluties tot wel 8K, zodat ze snel vindbaar en bewerkbaar zijn door een team van mediaprofessionals? Het IT-team van KRC Genk vertrouwde die taak lange tijd toe aan een uit de kluiten gewassen NAS, maar die is na jaren van trouwe dienst aan een upgrade toe. Bovendien groeide het mediadepartement van de eersteklasse-voetbalclub de afgelopen jaren uit tot een vijfkoppig team. Een krachtige oplossing is aan de orde.

Jeroen Jaekers werkt via Tracs Systems als Business Unit Manager ICT bij KRC Genk. “De voetbalclub is een atypische klant”, legt hij uit. “Door de week werken hier zo’n honderd mensen, maar iedere twee weken moet de IT-infrastructuur meer dan 20.000 mensen ondersteunen.” IT is een breed gegeven. Connectiviteit in het stadion is natuurlijk belangrijk, samen met een vlotte werking van de kassa’s en het ticketsysteem.

8K-video

Rond dat hele gebeuren werkt het mediadepartement van de club. Professionals werken daar samen om de digitale kanalen van KRC Genk te spijzen met relevante video’s. “Zij hebben heel veel beelden”, verduidelijkt Jaekers. “Die zijn zowel afkomstig van de tv-uitzendingen als van eigen opnames. 4K- en intussen zelfs 8K-video zijn geen uitzondering meer. Ieder jaar komen er meer dan tien terabyte aan videodata bij.”

“Het departement werkte aanvankelijk met een stevige NAS, die in de loop der jaren werd uitgebreid”, gaat hij verder. “De mensen van het mediadepartement werken via hun Mac met de video’s. Ze hebben rechtstreekse toegang nodig tot de data, dus die moeten wel lokaal staan. Bovendien zijn snelle flash-drives en een snelle connectie essentieel om de video te bewerken.”

Flash en 10 GbE

Vandaag is de NAS niet alleen oud, maar ook ontoereikend. “We zochten daarom een flash-oplossing met een grote capaciteit en 10 GbE”, verduidelijkt Jaekers. In zijn zoektocht naar een oplossing ging hij in op de mogelijkheid van ITdaily en Synology om een rackgemonteerde FlashStation FS3600 te testen.

De Synology FS3410 is een volledig flash-product met ruimte voor 24 SSD’s. Het toestel is uitgerust met een krachtige Intel Xeon D-1541-processor met acht kernen en komt standaard geleverd met 16 GB aan DDR4 (ECC)-geheugen. De server kan overweg met SATA-drives en is uitbreidbaar tot 72 bays. Achteraan zitten naast vier klassieke 1 GbE-poorten ook de twee belangrijke 10 GbE-RJ45-aansluitingen. Het toestel is voorzien van een redundante voeding en kan out of band beheerd worden.

10 GbE en flash, met toekomstbestendigheid dankzij de grote capaciteit, zijn belangrijke troeven voor KRC Genk. “We hadden een professionele oplossing nodig”, vervolgt Jaekers. “Maar KRC Genk is een voetbalclub. De budgetten gaan vooral naar voetbalgerelateerde zaken. We zochten dus een kostenefficiënte oplossing. Het Flashstation van Synology is scherper van prijs dan flash-servers van klassieke fabrikanten.”

Het toestel heeft ook uitgebreide back-up-mogelijkheden via Active Backup for Business, die eenvoudig te configureren zijn via de software. Voor deze test van de flash-server was die functionaliteit voor KRC Genk nog niet aan de orde.

Eenvoudig

Jaekers vindt het verder handig dat Synology ook zelf de drives voorziet, zodat één partij verantwoordelijk is voor het hele toestel. Verder beviel de interface hem. Jaekers werkte voordien niet met Synology, maar hij en collega Technical Lead Joachim Volders bevestigen dat het toestel eenvoudig was om mee aan de slag te gaan. Ook back-up-capaciteiten naar de cloud zitten handig geïntegreerd.

De test liet een positieve impact na bij de IT’ers van KRC Genk. Het toestel vinkt alle vakjes af, en is een grote kanshebber voor de opvolging van noden van het mediadepartement de komende jaren.


Dit artikel werd geschreven door de redactie in het kader van een test opgezet met KRC Genk, in samenwerking met ITdaily-partner Synology.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home