Samsung toont slimme ring met gezondheidsfuncties

samsung galaxy ring
Bron: Samsung

Samsung onthult de Galaxy Ring: een ring met sensoren om gezondheidsindicatoren te meten. Wat het ding echt zal kunnen, is nog een raadsel.

Samsung had nog een verrassing in petto aan het einde van zijn Galaxy Unpacked-evenement. Het toonde een korte teaser van de Galaxy Ring: een slim gadget dat het binnenkort wil lanceren. De Galaxy Ring is niet zomaar een ring, maar een ring uitgerust met slimme sensoren.

De ene ring

Het concept van een slimme ring is zeker niet nieuw en het was ook geen geheim dat Samsung ermee bezig was. Toch had niemand verwacht een eerste glimp van het gadget op te vangen. Vooral omdat Samsung verder weinig tot niets over de Galaxy Ring gedeeld heeft. Geen lanceringsdatum, prijs of zelfs nog maar wat de ring moet kunnen.

De ring zal onderdeel worden van het slimme wearables-aanbod van Samsung, en de sensoren zullen naar alle waarschijnlijk gezondheidsindicatoren en je slaap kunnen meten. Zie het als een smartwatch die je rond je vinger kan dragen. Het is nu wachten tot Samsung zelf meer informatie bekend maakt. De ring zal naar alle waarschijnlijk dit jaar op de markt komen.

Het evenement van gisterenavond stond uiteraard in het teken van de nieuwe Galaxy S24-smartphones. Die zijn volledig doorspekt van AI om volledig mee op de hypetrein te springen. Meer informatie over de S24 lees je hier.

lees ook

Samsung Galaxy S24-telefoons officieel: AI-zoom, AI-foto’s en nog veel meer AI

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home