Samsung Galaxy S24-telefoons officieel: AI-zoom, AI-foto’s en nog veel meer AI

Geen paleisrevolutie vergeleken met de S23, toch maakt de Samsung Galaxy S24 indruk met AI-functies, nieuwe camera’s en andere topspecificaties voor de Ultra-variant.

Je had het al kunnen raden: Samsung heeft AI-telefoons uitgebracht. De focus van de aankondiging ligt hoofdzakelijk op artificiële intelligentie met een AI-assistent binnen de Samsung-schil van Android. Opvallend: er wordt met geen woord over Bixby gerept, de huidige stemassistent.

We sommen de belangrijkste AI-functies die de drie Samsung Galaxy S24-modellen zullen ondersteunen:

  • Live Translate: vertaal in realtime telefoongesprekken, zonder nood aan een extra app
  • Interpreter: live-gesprekken in realtime vertalen op een gedeeld scherm
  • Chat Assist: selecteer een stuk tekst en vraag om die te herwerken naar een bepaalde stijl (casual, social, professioneel)
  • Transcript Assist: uit gesprekken kunnen transcripties, samenvattingen en vertalingen worden gemaakt
  • Circle to Search: een gloednieuwe Google-functie, exclusief voor Pixel 8- en Galaxy S24-toestellen, waarbij je iets kan omcirkelen in een app om direct te zoeken à la Google Lens
  • AI-bewerkingstools in Samsung Galerij: maak slow-motion video’s, verplaats of verwijder een voorwerp, dier of mens en vul foto’s op wanneer je die bijsnijdt

Alle bovenstaande functies zijn beschikbaar voor elk toestel binnen de Galaxy S24 line-up. We zouden nog haast vergeten dat er ook drie toestellen worden aangekondigd. Een overzicht:

Samsung Galaxy S24 Ultra

Het vlaggenschip van Samsung krijgt een subtiele maar tegelijk ook grondige update. De randen rondom het toestel zijn wat strakker aangesneden en de gebogen schermrand is verleden tijd. De 10x optische zoom (10 MP), vroeger in tandem met een 3x optische zoom (10 MP), wordt geschrapt. In de plaats komt een 5x optische zoom, maar wel met een 50 MP-sensor. Hiermee kan je volgens Samsung verder zoomen dan de 10x zoomvariant, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Elke camerasensor, uitgezonderd de 12 megapixel breedhoekcamera, heeft optische beeldstabilisatie (IOS) aan boord. ‘Snelladen’ kan via een optionele Power Delivery-compatibele lader tot maximaal 45 watt. De batterij meet 5.000 mAh en er is ruimte in de behuizing voor de stylus. Het chassis is gemaakt van titanium, net als bij de iPhone 15 Pro-toestellen.

Voor de rest zijn de specificaties van de Samsung Galaxy S24 Ultra behoorlijk gelijk aan zijn voorganger. Het 6,8 inch OLED-scherm tekent opnieuw present met een variabele refresh rate tussen de 1 en 120 Hz. In deze telefoon zit voor het eerst Gorilla Glass Armor-glas dat volgens Samsung 75 procent minder reflectie geeft in verschillende lichtomstandigheden.

Nieuw jaar, nieuwe chip: binnenin zit een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, getuned door de fabrikant om een klein beetje meer prestaties eruit te persen. In tandem heb je 12 GB RAM en drie opslagopties: 256 GB, 512 GB en 1 TB. . Deze smartphone is de eerste binnen Samsung die Wifi 7 ondersteunt. Je hebt enkel een compatibele Wifi 7-router nodig om de hogere draadloze snelheden te maximaliseren.

De Samsung Galaxy S24 Ultra is vanaf 31 januari beschikbaar in vier kleuren: grijs, zwart, violet of geel. Prijzen starten vanaf 1.449 euro inclusief btw. Samsung scherpt ook zijn Android updatebeleid aan met de S24 Ultra: zeven jaar veiligheidsupdates en zeven grote OS-updates.

Samsung Galaxy S24 en S24 Plus

Het design van de Samsung Galaxy S24 en de grotere S24 Plus blijft onveranderd. Vergeleken met de S24 Ultra krijg je hier geen titanium frame, geen nieuwe zoomlens (wel de standaard 3x optische zoom) en niet de Qualcomm-chip. In ruil zit er Samsungs eigen Exynos 2400-chip in, zonder Wifi 7 (wel Wifi 6E). De S24 heeft 8 GB RAM aan boord, de Plus-variant 12 GB RAM.

De Galaxy S24 heeft een compact 6,2 inchscherm (OLED, 1 – 120 Hz, FHD+), de grotere S24 Plus doet het met een 6,7 inchscherm (OLED, 1 – 120 Hz, QHD+). Beide hebben een 12 MP groothoekcamera, 50 MP hoofdcamera en 10 MP 3x optische zoom. Enkel de hoofdcamera heeft IOS.

De S24 Plus kan je net als de Ultra laden aan 45 watt via een optionele lader. De kleinere S24 ondersteunt tot 25 watt. Ook dit jaar heeft Samsung weinig interesse om op de snellaadtrein te stappen.

De Samsung Galaxy S24 en S24 Plus zijn vanaf 31 januari verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, grijs, violet en geel. De S24 start vanaf 899 euro, de S24 Plus 1.149 euro. Beide prijzen zijn inclusief btw. Ook de S24 en S24 Plus ontvangen zeven jaar veiligheidsupdates en zeven grote OS-updates

lees ook

Samsung Galaxy A54: betrouwbaar over de hele lijn

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home