Samsung toont Galaxy A55 en A35

Samsung verfrist zijn aanbod van instapvriendelijke telefoons met twee nieuwe exemplaren: de Samsung Galaxy A55 en kleine broer Galaxy A35.

Samsung lanceert de Samsung Galaxy A55 en Samsung Galaxy A35. De nieuwe smartphones volgen respectievelijk de A54 en A34 op. De twee toestellen zien er vrijwel identiek uit. Ze hebben allebei een 6,6 inch FHD+-scherm met amoled-technologie en 120 Hz-verversingsratio. Daaronder zit telkens een 5.000 mAh-batterij. De Samsung Galaxy A55 kost 479 euro (inclusief btw) en de Galaxy A35 379 euro in de basisuitvoering, dus er zijn natuurlijk ook verschillen.

Camera’s

De Samsung Galaxy A55 heeft een 12 MP breedhoekcamera, een 50 MP hoofdcamera met optische beeldstabilisatie en een macrolens met 5 MP-camera. Selfies neem je met een 32 MP-sensor. De A35 heeft evenveel camera’s maar die hebben lichtere specificaties. Je krijgt een 8 MP-breedhoekcamera, 50 MP achter de hoofdlens met optische beeldstabilisatie, en opnieuw een 5 MP-macrocamera. Voor het selfiewerk vertrouw je op een camera met 13 MP.

Afgaande op de specificaties, lijkt de hoofdcamera interessant. Ook de selfiecamera van de A55 ziet er goed uit. Van de andere camera’s zouden we niet te veel verwachten, en al zeker niet wanneer de avond valt.

Binnenwerk

De instapversie van de A35 heeft 6 GB RAM en 128 GB opslag. Er is een duurdere versie met 8 GB RAM en 256 GB opslag beschikbaar (449 euro incl.). Ook de Samsung Galaxy A55 komt in twee variaties met 128 GB en 256 GB opslagcapaciteit (529 euro), en telkens 8 GB RAM. Over de processor die alles aandrijft, is Samsung niet zo vocaal in z’n lanceringsbericht. De Samsung Galaxy A55 komt met een Exynos 1480-chip van eigen makelij, de A35 heeft een Exynos 1380 aan boord die vermoedelijk een trapje lager staat op de prestatieschaal.

Voor zakelijk gebruik zijn de toestellen interessant omwille van de integratie van Samsung Knox. De Auto Blocker-software zorgt er dan weer voor dat je niet zomaar malware kan installeren. Samsung biedt tot slot een Security en Privacy-dashboard.

Updates

Samsung geeft nog mee dat de toestellen vier generaties OS-updates krijgen. Ze lanceren met Android 14, dus je kan ermee verder tot en met versie 18. Verder garandeert Samsung vijf jaar beveiligingsupdates. Voor smartphones in deze prijsklasse is dat niet slecht. De telefoons zijn per direct beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home