Samsung wil dit jaar 10 miljoen plooibare smartphones verkopen

Samsung Galaxy Z Flip 4

Tijdens de aankondiging van zijn nieuwe plooibare smartphones kondigt Samsung aan dat het dit jaar meer dan 10 miljoen van zulke toestellen wil verkopen.

Na de lancering van de Samsung Galaxy Z Flip 4 en Fold 4 maakte Samsung zijn ambities duidelijk wat betreft plooibare smartphones. TM Roh, hoofd van Samsungs MX-tak, zei daarna in een persconferentie dat het dit jaar meer dan 10 miljoen plooibare toestellen wil verkopen.

Tegen 2025 zijn de ambities nog groter: meer dan de helft van de premium smartphones moeten plooibare toestellen zijn. Samsung focust nu sterk op het verfijnen van het vouwbare concept met de lancering van de Galaxy Z Flip 4 en Fold 4. Het hoopt ook met instapprijzen van respectievelijk 1.099 euro en 1.799 euro dat de mainstream markt plooibare smartphones zal omarmen.

Roh bevestigt tegelijk ook dat Samsung voor de Flip 4 en Fold 4 genoeg onderdelen beschikbaar zijn een chiptekort te voorkomen.

Ben je benieuwd of zo’n plooibare smartphone zijn geld waard is? Vorig jaar gingen we aan de slag met drie modellen van Samsung en Oppo. Het resultaat lees je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home