Qualcomm Snapdragon 855+ boost grafische prestaties

snapdragon 855+

Chipfabrikant Qualcomm heeft halfweg de cyclus zijn Snapdragon 855 geoptimaliseerd. De Snapdragon 855+ heeft een iets hogere kloksnelheid wat betreft de snelst kern en de gpu krijgt een boost van 15 procent.

Qualcomm heeft de afgelopen jaren regelmatig zijn topchip halfweg de cyclus een upgrade gegeven. De Snapdragon 820 werd in 2016 tijdelijk geoptimaliseerd met de Snapdragon 821 en de Snapdragon 845 werd vorig jaar halfweg de cyclus verbeterd en als Snapdragon 850 op de markt gebracht.

Van die laatste werden opvallend weinig toestellen op de markt gebracht omwille van de minimale verbeteringen. Bij de Snapdragon 855+ zou dat opnieuw het geval kunnen zijn. Het enige wat verandert, is een hogere kloksnelheid voor de gpu en de snelste cpu-kern.

Grafische boost

Een Snapdragon 855 heeft vandaag acht kernen: 4 stuks aan 1,8 GHz, drie stuks aan 2,42 GHz en één aan 2,84 GHz. Het is die laatste die een kleine boost krijgt bij de 855+ naar 2,96 GHz. Dit zou in theorie een snelheidswinst van 4 procent kunnen opleveren, maar het zou ons verbazen mocht iemand dit voelen in dagelijks gebruik.

De Adreno 640-gpu krijgt wel een mooie boost van 585 MHz naar 672 MHz. Op vlak van prestatiewinst zitten we hier op ongeveer 15 procent, wat meer voelbaar zou moeten zijn.

Qualcomm laat weten dat de eerste toestellen snel zullen worden aangekondigd met de nieuwe chip aan boord. Asus is de eerste met de ROG Phone II die een Snapdragon 855+ aan boord zal hebben. In de VS zal de nieuwe Samsung Galaxy Note 10 vermoedelijk ook deze chip gebruiken later dit jaar. Europa krijgt dan weer Samsungs eigen Exynos-chip die gelijkaardige specificaties zou moeten hebben.

 

Gerelateerd: Samsung Galaxy Note 10 toont zichzelf in eerste gelekte foto’s

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home