Canonical maakt bescheiden uitrol OpenStack haalbaar met Sunbeam

Canonical introduceert Sunbeam, een oplossing die het makkelijker maakt om OpenStack op te zetten in meer kleinschalige omgevingen.

Sunbeam van Canonical (het bedrijf achter Ubuntu Linux) is een nieuwe oplossing die het makkelijker moet maken om OpenStack te installeren, vooral in meer kleinschalige omgevingen.

Nood aan vereenvoudiging

Het is niet altijd simpel om OpenStack zelf op te zetten. Daarom werken veel bedrijven met een externe partij of consultant om dat in orde te brengen. In kleinschalige omgevingen is het vaak zelfs quasi onmogelijk om te installeren.

Praktisch

Vooral dat laatste zou moeten veranderen met Sunbeam. Sunbeam gebruikt Kubernetes om OpenStack te beheren. Zelfs ontwikkelaars en IT-teams zonder ervaring met OpenStack zouden het platform makkelijk kunnen opzetten. Hiervoor combineert Canonical het nieuwe Sunbeam met MicroStack: een versie van OpenStack op maat van kleinere implementaties.

lees ook

Red Had Lanceert OpenStack Platform 17 met focus op telecom

Beschikbaarheid

Sunbeam zal mee gelanceerd worden met de nieuwste versie van OpenStack (2023.1 Antelope) en krijgt binnenkort ook ondersteuning van OpenStack Charm.

Hoewel Sunbeam open-source is, gaat Canonical wel commerciële ondersteuning bieden aan zakelijke gebruikers, via zijn abonnement Ubuntu Pro + Support.

Recent lanceerde Canonical nog realtime Ubuntu voor lagere latency, enkele maanden nadat Ubuntu 22.10 werd uitgebracht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home