Grote rebranding voor Red Hat-platform OpenStack

Red Hat

Red Hat heeft zijn opensource platform voor clouddiensten omgegooid. Vanaf nu zal OpenStack bekend staan als het iets minder vlot bekkende OpenStack Services on OpenShift.

Zeg niet meer OpenStack wanneer je het hebt over Red Hat’s opensource platform voor clouddiensten, maar wel OpenStack Services on OpenShift. Het is een integratie met OpenShift, zijn platform voor het bouwen en onderhouden van apps, aangedreven door Kubernetes.

Vernieuwing brengt uitbreiding

De verklaring voor deze evolutie is volgens Red Hat een logisch gevolg. Het bedrijf geeft aan dat het de afgelopen jaren hard heeft gewerkt om beide platformen te integreren. Dit zou providers geholpen hebben om sneller te schalen en hun bronnen beter te benutten.

Met OpenStack Services on OpenShift moeten beide platformen nog beter gaan samenwerken. Klanten kunnen hun investeringen in OpenStack-API’s behouden, waardoor ze onderhoudskosten kunnen verlagen. Een ander voordeel is dat ze OpenStack-workflows niet moeten herschrijven of veranderen.

In de nieuwe infrastructuur gaan klanten niet moeten omkijken naar hun OpenStack-werkknooppunten. Het controleniveau wordt door Red Hat namelijk omgevormd naar een OpenShift-workload, zonder die werkknooppunten te verstoren. Bovendien blijven die laatste nog steeds upgraden, gelijk met de cyclus van OpenStack.

lees ook

Nokia omarmt Red Hat als voorkeurspartner voor core netwerktoepassingen

Organisaties gaan met OpenStack Services on OpenShift hun installaties sneller kunnen realiseren en inzetten en die bovendien onderhouden van de kern tot de edge. Dat zijn allemaal zaken waar gebruikers volgens Red Hat al lang om vroegen.

Er zijn nog heel wat dingen die Red Hat OpenStack Services on OpenShift gaat leveren:

  • Meer flexibiliteit om applicaties te laten draaien
  • Snelle parallelle verwerking via het Red Hat Ansible Automation Platform en de OpenShift Go Operators
  • Schaalbaarheid in onderhoud via een nieuw controleniveau
  • Verbeterde updates en upgrades
  • Betere beveiliging
  • Verhoogde Openstack Observability voor beter inzicht in de hybride cloud en met vernieuwde dashboards

OpenStack Services on OpenShift zal exclusief gebaseerd zijn op een next-gen vormfactor. Daarbij is het controleniveau gehost op OpenShift en het externe dataniveau gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux (sinds kort niet meer volledig opensource) zal worden onderhouden via het Ansible Automation Platform. Dat laatste kreeg recent zelf ook al een AI-upgrade.

Het is mogelijk dat je OpenStack Services on OpenShift voorlopig ook nog tegenkomt als OpenStack Platform 18 in het Red Hat Customer Portal. Dat komt omdat ondersteunde of momenteel verdeelde versies van OpenStack nog de oude branding volgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home