Nieuwe AMD Radeon Pro W6000-GPU’s komen naar desktop en mobiele workstations

AMD introduceert nieuwe telgen in de Radeon Pro W6000-familie. Voor de desktop komt er een nieuwe instapversie en ook mobiele workstations krijgen nieuwe kaarten.

AMD lanceert drie nieuwe professionele grafische kaarten in de Radeon Pro W6000-reeks. De drie GPU’s zijn gebaseerd op de AMD RDNA 2-architectuur, die onder andere hardwarematig raytracing ondersteunt. De architectuur vormt de basis van AMD’s moderne discrete GPU’s maar vond recent ook haar weg naar APU’s voor laptops en zelfs chips voor mobiele telefoons.

Eerst en vooral is er de AMD Radeon Pro W6400 voor desktop. Met die kaart wil AMD professionele grafische capaciteiten aan een scherp prijspunt bieden. Een europrijs kennen we nog niet, maar de GPU zou aan 229 dollar lanceren wat inderdaad best laag is voor een Pro-gpu. De kaart is compact en past zo in kleine behuizingen. De kaart zou tot drie keer beter presteren dan zijn voorganger volgens AMD zelf.

Mobiele kaarten

Voor mobiele workstations introduceert AMD de Radeon Pro W6500M en W6300M. Opnieuw gaat het om instap tot midrange-modellen, gebouwd om professionele software op laptops te ondersteunen. AMD licht uit dat de kaarten tot 8 MB aan AMD Infinity Cache meekrijgen.

De AMD Radeon Pro W6400 komt nog dit kwartaal beschikbaar. Voor de mobiele kaarten is de beschikbaarheid onduidelijker. AMD laat weten dat laptopfabrikanten de GPU’s dit jaar in mobiele workstations zullen verwerken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home