Dell laat je geen 39 weken meer wachten op een AI-server

dell

Dell heeft de levertijd van zijn AI-servers drastisch teruggedrongen. Waar je in december nog 39 weken geduld moest hebben, kunnen kopers met een beetje geluk voortaan al na acht weken aan de slag.

Dell verkort de levertijd voor zijn AI-servers met meer dan een half jaar. Waar we in december nog rapporteerden dat de levering van AI-servers door tekorten aan Nvidia-componenten tot 39 weken op zich liet wachten, is de levertijd nu ingekrompen tot acht tot twaalf weken.

Die snellere leveringen zijn een rechtstreeks gevolg van een grotere toestroom aan Nvidia-GPU’s. Nvidia worstelde het afgelopen jaar met een beperkte productiecapaciteit. Specifiek was de CoWoS-dienst van TSMC verzadigd, en moesten fabrikanten waaronder Nvidia opzoek naar alternatieve aanbieders. TSMC kon naar eigen zeggen maar tegemoetkomen aan 80 procent van de geplaatste bestellingen. De fabrikant zelf heeft zijn productiecapaciteit intussen uitgebreid.

Goed voor iedereen

De situatie verbetert niet alleen voor Dell. Ook andere fabrikanten zoals HPE kunnen tegenwoordig op iets realistischere termijnen leveren. Voor HPE zou de huidige levertermijn ongeveer twintig weken bedragen. Gezien de leverproblemen zitten alle serverspecialisten wel met een enorme backlog aan bestellingen. Dat is op zich geen ramp voor de betrokken leveranciers, aangezien GPU-servers dure toestellen zijn, met de nodige marge op.

Voor AI-servers in het algemeen, zijn er intussen steeds meer opties beschikbaar zonder Nvidia. Zo winnen servers met AMD Instinct MI300 aan belang. Lenovo zag de vraag daarnaar pas nog pieken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home