Microsoft verlengt updatebeleid Surface-toestellen

Microsoft Surface Laptop 5

Een aantal Surface-toestellen krijgt twee jaar extra aan updates van Microsoft. Dat betekent voor sommige apparaten een totaal van wel zes jaar.

Surface-toestellen van na 1 januari 2021 krijgen twee jaar extra updates voor drivers en firmware. Microsoft heeft die aanpassingen doorgevoerd aan het cyclusbeleid voor die toestellen wegens, naar eigen zeggen, de vraag van gebruikers.

En nog vele jaren

Die verlenging wil zeggen dat toestellen van bijvoorbeeld oktober 2021, zoals de Surface Pro 8, updates krijgen tot en met diezelfde maand in 2027. Een meer recent voorbeeld, de Surface Laptop Go 3, is vorige maand gelanceerd. Die krijgt de updates dus tot oktober 2029.

Surface-toestellen van voor 2021 krijgen gewoon nog steeds minstens vier jaar aan updates. Dat hangt echter van het model af. De Surface Studio 2 is van oktober 2018, maar krijgt wel updates tot en met oktober van volgend jaar. De Surface Go 2 kwam uit in mei 2020 en krijgt updates tot december van, eveneens, volgend jaar.

lees ook

Microsoft gaat nieuwe Surface-toestellen beter beveiligen

Geen invloed

Deze aanpassing van het beleid heeft wel geen invloed op de Windows-versie in elk Surface-toerstel. Driver- en firmware-updates gelden voor versies van Windows die de afgelopen dertig maanden zijn uitgerold. Dat is exclusief versies die ouder zijn dan degenen die ondersteund werden toen een specifiek toestel uitkwam.

Er komen nog wel security- en functionele updates, ook wanneer de datum voor upgrades van de drivers en firmware is gepasseerd. De verwachting in sommige gespecialiseerde hoeken is nu wel dat de frequentie waarmee Microsoft zijn Surface-toestellen uitbrengt, gaat zakken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home