Recentste Windows Server 2022-patch maakt browsers stuk

De recentste update van Windows Server 2022 levert gebruikers problemen op. Onder andere Chrome en Firefox zouden niet meer werken na de update.

Microsoft maakt brokken met zijn nieuwste patch voor Windows Server 2022. Wie dat besturingssysteem draait op een desktop, merkt na de installatie dat Google Chrome en Mozilla Firefox niet meer werken. Ook andere Chromium-browsers zoals Edge van Microsoft zelf zouden problemen ondervinden.

(On)bekend probleem

Aan The Register zegt Microsoft dat het op de hoogte is van de euvels en ze onderzoekt. Op de webpagina over de update staat er echter niets over eventuele gekende problemen. KB5034129 verscheen op 9 januari en lost heel wat beveiligingsproblemen op. In theorie is het dus belangrijk om de patch zo snel mogelijk te installeren. In de praktijk moeten getroffen gebruikers de update verwijderen indien ze opnieuw van de stukgemaakte applicaties gebruik willen maken.

Dat een browser zoals Chrome stopt met werken, getuigt niet van adequate tests van de kant van Microsoft. Het brengt gebruikers en beheerders alweer voor een vervelende tweestrijd: een patch die gekende beveiligingsproblemen oplost, negeren, of het risico lopen op andere vervelende problemen na de patch.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home