Microsoft lanceert met Surface Laptop Go 3 nieuw instapmodel

De Microsoft Surface Laptop Go 3 verandert niet veel aan de succesformule van het vorige model. De buitenkant blijft hetzelfde, de binnenkant krijgt een kleine upgrade.

Een jaar na de lancering van de Surface Laptop Go 2 is het al de beurt aan de opvolger van de goedkoopste laptop binnen de Surface-reeks van Microsoft. Zoals je in onze Microsoft Surface Laptop Go 2 review kon lezen, waren we lovend over het toestel. De belangrijkste nadelen waren de batterijduur, weinig poorten en een te lage schermresolutie.

Bij de Microsoft Surface Laptop Go 3 kunnen we al direct bevestigen dat twee van de drie zaken onveranderd blijven. De buitenkant blijft gelijk, inclusief poortselectie en scherm. Het 12,4 inch aanraakscherm heeft maar een resolutie van 1.536 x 1.024 pixels, wat we iets te krap vonden bij het vorige model.

Je vindt amper vier poorten terug bij de Microsoft Surface Laptop Go 3: 1x USB-C (USB 3.2), 1x USB-A (USB 3.1), jackaansluiting en de Surface-connector. Eerder mager, ongeacht of dit nu een budgettoestel is binnen de Surface line-up of niet.

Kleine upgrade

De belangrijkste vernieuwing zit binnenin. De energieslurpende 11de generatie Intel-chips worden vervangen door de veel efficiëntere 12de generatie (Intel Core i5-1235U). Microsoft kiest hier opnieuw niet voor de nieuwste Intel-generatie, maar in dit geval is dat niet zo erg omdat de sprong tussen de 12de en 13de generatie eerder beperkt is in prestaties en energie-efficiëntie.

In tandem met de CPU kan je kiezen tussen 8 GB of 16 GB RAM en 256 GB SSD-opslag. Bovenaan het scherm is er ruimte voor een ietwat teleurstellende 720p-webcam.

De Microsoft Surface Laptop Go 3 is vanaf 3 oktober beschikbaar en start aan 899 euro voor het basismodel met 8 GB RAM. Wie 16 GB RAM wil, moet plots 1.149 euro betalen, een forse surplus voor een toch cruciale opstap in geheugen. Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw.

lees ook

Microsoft lanceert snelste pc uit eigen stal: Surface Laptop Studio 2

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home