Microsoft toont nieuwe Surface Pro 8 met Thunderbolt en groter 120 Hz-scherm

Microsoft Surface Pro 8

De Microsoft Surface Pro 8 krijgt eindelijk een welverdiend nieuw design met dunne schermranden. USB-C Thunderbolt tekent present, net als een 120 Hz-scherm.

Surface Pro-fans hebben jarenlang moeten wachten maar vandaag beloont Microsoft hun geduld: hun geliefde toestel krijgt eindelijk een redesign. De Microsoft Surface Pro 8 krijgt een gelijkaardig design als de Surface Pro X, maar zonder de ARM-chip. Het toestel ziet er eindelijk opnieuw fris en trendy uit met dank aan de dunne schermranden.

Enige kind van rekening is de traditionele USB-A-aansluiting. Die moet nu plaats maken voor twee USB-C-aansluitingen die bovendien voor het eerst Thunderbolt 4-compatibel zijn. Microsoft belooft tot 16 uur batterijduur. De gekende stand achteraan die je traploos kan verstellen maakt opnieuw zijn opwachting. Het spreekt voor zich dat het apparaat standaard met Windows 11 wordt geleverd.

Microsoft Surface Pro 8
Microsoft Surface Laptop 8

De webcam staat voortaan centraal in landschapmodus. Er is verder een optioneel toetsenbord beschikbaar met geïntegreerde pen, zoals je vandaag al bij de Surface Pro X kan kiezen.

Andere belangrijke nieuwigheden zijn de 11de generatie Intel-chips en tot 32 GB RAM onder de motorkap en een groter 13-inchscherm (2.880 x 1.920 pixels) dat een 120 Hz refresh rate heeft voor vloeiende animaties. De Microsoft Surface Pro 8 ondersteunt vervangbare SSD-opslag, iets wat tot nu toe enkel bij de Surface Laptop 4, Surface Pro X en de zakelijk versie van de Surface Pro 7 Plus een optie is.

Microsoft Surface Laptop 8
Microsoft Surface Pro 8
Microsoft Surface Laptop 8

Op het Surface-event lanceert Microsoft ook een update van de Surface Go onder de noemer Microsoft Surface Go 3. Die krijgt nu 10de generatie Intel-chips aan boord. Voor de rest blijft het toestel hetzelfde als zijn voorganger. Lees onze uitgebreide review van de Microsoft Surface Go 2 hier.

Zowel de Microsoft Surface Pro 8 als de Microsoft Surface Go 3 zijn vanaf 5 oktober internationaal beschikbaar, dezelfde dag als de lancering van Windows 11 en Office 2021. Europa moet nog even wachten tot 28 oktober voor de Surface Pro 8. Niet alle Europese landen kunnen onmiddellijk met de Surface Pro 8 aan de slag. Grote landen als Frankrijk, Duitsland en Verenigd Koninkrijk wel, België en Nederland moeten tot begin 2022 wachten. Prijzen in het buitenland starten vanaf 1.179 euro voor het basismodel met een Intel Core i5, 8 GB RAM en 128 GB SSD. Het topmodel met een Intel Core i7, 16 GB RAM en 1 TB SSD kost 2.279 euro.

Microsoft Surface Go 3
Microsoft Surface Go 3

De Microsoft Surface Go 3 is wel gewoon vanaf 5 oktober beschikbaar en start vanaf 439 euro voor de basisconfiguratie met een Intel Pentium-chip, 4 GB RAM en 64 GB SSD. Het topmodel kost 679 euro en heeft een Intel Core i3, 8 GB RAM en 128 GB SSD. Alle prijzen in dit artikel zijn inclusief btw.

Tijdens het Surface-event heeft Microsoft nog heel wat andere aankondigingen gedaan. Zo presenteerde het een nieuw wifi-instapmodel van de Surface Pro X ARM-tablet en de Surface Duo 2 smartphone met twee schermen. De verrassing van de avond was de Surface Laptop Studio, de vervanger van de Surface Book line-up.

Update 23/09 7u: Microsoft België laat weten dat de startprijs van de Surface Pro 8 begin 2022 voor België vastligt op 1.249 euro inclusief btw. Het stelt in tussentijd de Microsoft Surface Pro 7+ beschikbaar voor consumenten vanaf 5 oktober. Voordien was dit louter een professionele aanbieding.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home