Volgende Microsoft Surface-laptops naar verluidt eerste AI-pc’s 

De volgende reeks Surface-laptops zullen de eerste echte AI-pc’s worden voor Microsoft. De Surface Laptop 6 en Surface Pro 10 van volgend jaar bevatten naar verluidt Arm- en Intel-opties. 

De volgende reeks Microsoft Surface-laptops krijgen een wel heel speciale upgrade. Volgens een rapport van Windows Central zou Microsoft zich voorbereiden om de nieuwe reeks Surface-laptops te voorzien van AI-compatibele functies. Er wordt gespeculeerd dat de komende Surface Pro 10 en Surface Laptop 6 geleverd worden met een neurale verwerkingseenheid (NPU) van de volgende generatie, in combinatie met op Intel en Arm gebaseerde opties. 

AI-functies

De Arm-gebaseerde apparaten van Microsoft zullen aangedreven worden door de nieuwe Snapdragon X-chips van Qualcomm, meldt Windows Central. Deze pc’s, onder de codenaam CADMUS, zullen ontworpen worden om AI-functies uit te voeren die vervat zullen zitten in de toekomstige Windows-versie. Daarnaast zou er ook een verbetering zijn op gebied van prestaties, levensduur van de batterij en de beveiliging. 

lees ook

Qualcomm lanceert Snapdragon X Elite voor laptops: toekomst voor Windows op ARM?

Surface Pro 10 en Surface Laptop 6

De Surface Pro 10 zal naast verbeterde interne onderdelen ook een helderder scherm hebben dat HDR ondersteunt alsook een antireflectie-coating bevat. Daarnaast zijn er verschillende resolutie-opties van 2160 x 1440 of 2880 x 1920 mogelijk. Bovendien zou er een nieuwe type cover zijn met een knop om Windows Copilot te openen, en zal het scherm afgerond zijn met dunne randen.  

Voor het kleinere model van de Surface Laptop 6 staat een vergroting naar een 13,8 inch scherm op de planning, terwijl het 15-inch model hetzelfde blijft. Deze versie zou heel wat nieuwe poorten krijgen, en er wordt gezegd dat het apparaat geleverd wordt met een haptisch touchpad en een toetsenbordknop voor Windows Copilot. Net zoals de Surface Pro 10 zal deze reeks ook een afgerond scherm krijgen.  

Naar verwachting zal Microsoft ergens volgend jaar de Surface Pro 10 en Surface Laptop 6 uitbrengen. Een belangrijkere ontwerpwijziging voor de Surface Pro wordt geschat op 2025. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home