Cloud Foundation 5 van VMware nu beschikbaar

VMware

VMware lanceert Cloud Foundation 5.0: de nieuwste versie van zijn hybride cloudplatform.

VMware lanceert de nieuwste versie van zijn hybride cloudplatform; Cloud Foundation 5.0 bevat upgrades op gebied van schaalbaarheid en beveiliging en een vereenvoudigde inzetbaarheid.

Wat is nieuw

De lancering is inclusief de nieuwste versies van de VMware vSphere hypervisor version 8.0 Update 1, vSAN storage virtualization layer 8.0 Update 1, NSX 4.1 voor netwerk- en beveiligingsvirtualisatie en vRealize LifeCycle Manager 8.10 voor cloudmanagement.

Een blikvanger van deze nieuwe versie is Isolated SSO Workload Domains. Deze functie staat admins toe om workload domains te configureren met een aparte eenmalige login. Dit is vooral voor bedrijven met de nood aan een eigen workload isolation en servicebedrijven die hun workload domains naar andere omgevingen willen verhuizen, met een eigen SSO.

Isolated SSO domains kunnen elk apart worden geconfigureerd met hun eigen NSX-laag. Voorlopig is de functie beperkt tot vijftien domains, maar via parallellisatie kan dat aantal nog uitbreiden.

SDDC Maanger

VMware’s Software-Defined Data Center Manager gebruikt pre-checks om te zeker te zijn dat de infrastructuur de juiste updates aanvaardt. Die pre-checks zijn zich nu bewust van context, vanaf versie 5.0 van de SDDC Manager kunnen admins kiezen om hun Cloud Foundation domains te updaten naar een nieuwe versie. Pre-checks kunnen draaien rond een specifieke release van Cloud Foundation of gewoon zorgen dat het algemene systeem klaar is voor een update.

Met SDDC Manager hebben admins nu ook de mogelijkheid om elke verandering in de configuratie te bekijken, om nieuwe functies beter te begrijpen.

lees ook

VMware toont nieuwe beveiligingscapaciteiten

Details

VSphere 8.0 Update 1 bevat verschillende updates die specifiek voor Cloud Foundation 5.0, zoals meer operationele efficiëntie voor workload domains, beveiligingsupdates en verbeteringen aan AI-workloads.

VSphere Distributed Resources Scheduler houdt nu rekening met workload-geheugen en baseert de plaatsing van workloads op specifieke factoren.

VSAN 8 Update 1 versnelt het monitoren van verschillende metrics; analyses en oplossingen gebeuren nu bijna in real time.

Via de VM Input/Output Trip Analyzer kunnen admins nu een VM-analyse plannen op een bepaald tijdstip, aan een specifieke frequentie en voor een bepaalde duur.

VSAN Skyline Health krijgt een nieuwe interface en heeft nu een vereenvoudigd zicht op de gezondheid van elke cluster.

Deze lancering komt er in een meer negatief klimaat dankzij de aangekondigde overname van VMware door Broadcom en de bijbehorende toekomstzorgen. De deadline voor die overname werd onlangs nog maar eens opgeschoven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home