Microsoft lost bug op die kopiëersnelheid vanop netwerkschijf vertraagt

Windows 11 review opener

Enkele maanden nadat de bug werd ontdekt, lost Microsoft een update die een probleem met de kopieersnelheid van grote bestanden binnen Windows 11 moet oplossen. Vooral wie met netwerkschijven werkt, kan voordeel halen uit de fix.

Microsoft lanceert een optionele update die kopieerproblemen binnen Windows 11 oplost. In september vorig jaar kwam een bug aan het licht die de kopieersnelheid in Windows 11 2022 in sommige gevallen vertraagt. Vooral wanneer gebruikers grote bestanden vanop een netwerkschijf naar hun systeem willen kopiëren, zou dat niet zo vlot gaan als verwacht. Microsoft zelf geeft aan dat de kopieertijd vertraagt en gebruikers claimen dat die soms wel verdubbeld wordt door de bug.

Binnenkort voor iedereen

KB5022913 moet dat probleem oplossen. De update is intussen als preview beschikbaar en heeft geen betrekking op de beveiliging van computers. Daarom is het aan de beheerder om de patch manueel te installeren. In de komende Patch Tuesday zal Microsoft de oplossing wel integreren, dus je kan eventueel ook nog even afwachten.

De bug lijkt betrekking te hebben op het gebruik van de cache manager tijdens een kopieeropdracht. Je kan het probleem in afwachting van de patch omzeilen door te kopiëren via een commando dat die cache manager niet gebruikt. Daarbij gaat het concreet op robocopy en xcopy, waarbij je de opdracht via de command prompt geeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home