Google Chrome kwetsbaar voor gevaarlijk zeroday-lek

Google Safe Chrome Internet

Google heeft opnieuw een patch gelanceerd om een nieuwe zeroday-kwetsbaarheid te fiksen.

Er is opnieuw een zeroday kwetsbaarheid gedetecteerd in de Google Chrome-browser. Inmiddels heeft Google een nieuwe patch gelanceerd om het lek te dichten.

Het probleem

Deze nieuwe zero-day werd ontdekt op 1 juni en vermeld in een veiligheidsrapport, vier dagen later. De exploit kreeg de code CVE-2023-3079 mee. Voorlopig zijn er nog niet veel details bekend, maar Google onthulde al wel dat het probleem zich situeert in Chrome’s V8 JavaScript-engine.

Opvallend, dit is al de derde zero-day in Chrome op enkele maanden tijd. Vorig jaar kampte Google trouwens ook al met gelijkaardige problemen. Zo krijgt het recent verwijderde slot-icoontje in de browser wel een licht ironische betekenis.

lees ook

Cookies verwijderen uit Chrome, Edge en Firefox

Wat te doen

Gebruikers voeren nu best een update uit om dit probleem aan te pakken. De patch maakt deel uit van Chrome 114.0.5735.110 voor Windows. Linux- en Macgebruikers moeten dan weer uitkijken naar versie 114.0.5735.106.

Als de automatische update nog niet klaarstaat, kan je dat manueel in gang zetten. Klik op de drie puntjes rechts bovenaan in de browser, ga naar Help en vervolgens naar Over Google Chrome. De update wordt momenteel uitgerold, dus het kan zijn dat je meer dan één keer moet proberen als die nog niet meteen beschikbaar is voor jou.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home