Microsoft onthult nieuw startmenu in gelekte Windows 10-build

Windows 10

Microsoft heeft per ongeluk een Windows 10-build naar Insiders uitgerold, die bedoeld was voor intern gebruik. De build werd ondertussen weer ingetrokken, maar niet voordat enkele geheimen werden prijsgegeven, waaronder een nieuw startmenu.

Windows 10 build 18947 was eigenlijk bedoeld voor interne Xbox-ontwikkeling, zo meldt The Verge. Door een vergissing werd de testversie naar Windows Insiders met 32-bitsystemen uitgerold, zowel in de Release Preview, Fast Ring als Slow Ring. Ondertussen werd de build weer ingetrokken.

De testbuild onthult dat Microsoft aan een nieuw startmenu sleutelt, zonder Live Tiles. Microsoft is het vereenvoudigde startmenu naar verluidt intern aan het testen voor gebruik in Windows Lite. Het is niet duidelijk of de Live Tiles ook in Windows 10 snel zullen verdwijnen.

De interne build bevat verder ook een nieuwe zoekfunctie voor GIF’s in het emoji-menu van Windows 10 (Windows+;).

Terugdraaien

De build werd alleen naar 32-bitsystemen uitgerold, die niet zo wijdverspreid zijn, maar het blijft een spijtige vergissing voor Microsoft. De canary-build was pas gecompileerd en nog niet getest door Microsoft, waardoor de kans op problemen voor testers erg reëel was.

Microsoft adviseert getroffen Insiders om binnen tien dagen hun systeem terug te draaien naar een vorige versie. Dat kan via de optie ‘Teruggaan naar de eerdere versie van Windows 10’ in het submenu ‘Systeemherstel’ onder ‘Bijwerken en beveiliging’ in de instellingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home