Microsoft lanceert nieuwe functies OneDrive voor werk en school

Montreal,,Canada,-,February,28,,2019:,Microsoft,Onedrive,New,Icon.

Gebruikers van OneDrive voor werk en school beschikken nu over een aantal nieuwe functies. Er is vooral gefocust op betere synchronisatie.

OneDrive voor werk en school heeft een upgrade gekregen van Microsoft. Gebruikers beschikken over een aantal nieuwe functies, waarbij voor een deel naar een betere synchronisatie is gekeken.

Niet meteen compleet verdwenen

Een eerste handigheid is het voorkomen van onbedoeld (gedeelde) bestanden verwijderen. Zowel OneDrive als SharePoint krijgen een extra laagje aan veiligheid wanneer iemand dat probeert. Dat komt in de vorm van een waarschuwing die zegt dat het bestand voor iedereen wordt verwijderd. Degene die wil deleten moet dan bevestigen, wat veel ongelukjes dient te voorkomen.

De mogelijkheid om links van shortcuts naar gedeelde OneDrive-bestanden delen in SharePoint kreeg ook extra beveiliging op dat vlak. Wanneer je nu zo’n link verwijdert, gebeurt dat alleen voor jouw OneDrive. De link naar het bestand of de folder in kwestie is nog steeds intact voor andere gebruikers, in tegenstelling tot vroeger.

lees ook

Microsoft straft OneDrive-gebruikers die foto’s ordenen – update

Op verkenning

Er zijn ook upgrades aan Verkenner. Je hebt nu makkelijk toegang tot aangeraden, recente en favoriete bestanden en folders in het thuisscherm.

De komende maanden wil Microsoft ook nog de mogelijkheid bieden om meer in detail te gaan per bestand. Je kan dan een uitgebreid overzicht zien met:

  • Een duidelijke thumbnail
  • De deelstatus
  • Relevante activiteiten
  • Gerelateerde content

N’sync

Zoals al vermeld is er gewerkt aan een betere synchronisatie. Die instellingen aanpassen zou veel eenvoudiger moeten zijn. Het synchronisatiemenu toont nu namelijk eerst de meest relevante items. De minder gebruikte zitten onder de meer geavanceerde instellingen, sommigen zelfs op een tweede pagina. Wanneer je zelf niet alles kan aanpassen, bijvoorbeeld door je bedrijfsbeleid, kan je wel alle details transparant bekijken.

In de nabije toekomst kan je als admin de regels configureren voor de synchronisatie van specifieke bestandstypes naar bepaalde accounts in OneDrive. Je kan dan binnen je organisatie ook complexere regels opstellen wat betreft opslag in de cloud.

Binnenkort kan je eender welk bestand ook openen in zijn desktop-app. Wanneer je dat vervolgens hebt bewerkt, gaan die veranderingen gesynchroniseerd worden met OneDrive.

Voor wanneer je door omstandigheden (zoals security) de synchronisatie van OneDrive niet direct op een toestellen kan draaien, is het systeem nu ondersteund door Citrix Virtual Apps. Dit komt er binnenkort ook aan voor Azure Virtual Desktop (AVD) Remote Apps.

Eerder raakte al bekend dat Microsoft werkt aan offline functies voor OneDrive. Er is ook een AI-versie van het systeem onderweg.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home