AI-assistent Claude nu ook in Europa beschikbaar

Met Claude heeft het Franse Anthropic een antwoord klaar op het immens populaire ChatGPT. Probeer de dienst nu gratis uit en vergelijk beide.

Na een eerdere ‘wereldwijde’ lancering van Claude 3 eind maart en een specifieke iOS-app, kan Europa nu ook proeven van AI-assistent Claude. Het Franse Anthropic stelt de applicatie open in drie vormen voor persoonlijk en zakelijk gebruik:

Wat betreft het groepsabonnement wil Anthropic dat bedrijven die met AI willen experimenteren, maar nog niet overstag zijn gegaan voor ChatGPT, Claude 3 proberen. Het abonnement staat los van de betalende Pro-formule die nu al wordt aangeboden en houdt ook meer in dan gewoon je logingegevens delen met collega’s.

Het groepsabonnement kost 28 euro excl. btw per maand. Een individueel betalend abonnement kost 18 euro excl. btw per maand, vergelijkbaar met ChatGPT Plus.

Tot slot is ook de Claude API vanaf nu beschikbaar bij ons. Hiermee kunnen ontwikkelaars AI-modellen integreren in hun eigen applicaties, websites of diensten. Claude begrijpt en spreekt vloeiend Frans, Duits, Spaans, Italiaans en andere Europese talen, waardoor gebruikers in meerdere talen met Claude kunnen communiceren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home