OneDrive-bestanden binnenkort ook offline beschikbaar

microsoft onedrive offline beschikbaar

Microsoft werkt aan offline functies voor OneDrive. Binnenkort zal je ook kunnen werken in bestanden wanneer je geen internetverbinding hebt.

Om OneDrive-bestanden offline te kunnen bewerken, dien je nu met de synchronisatie-app een offline kopie te maken op je pc. Daar komt verandering in, zien we op de Microsoft 365-roadmap. Microsoft wil je bestanden ook offline beschikbaar stellen.

Altijd beschikbaar

Je zal dan ook zonder internetverbinding alle mogelijke bewerkingen in het document kunnen doen. De wijzigingen worden automatisch gesynchroniseerd in het bestand van zodra je weer online kan gaan. Je dient het document wel eerst te markeren als ‘altijd offline beschikbaar’ om er altijd toegang tot te krijgen.

Een preview van deze functionaliteit rolt in november uit. Vanaf december is het voor alle OneDrive-gebruikers beschikbaar. Concurrent Google hanteert nu al een gelijkaardige werkwijze voor bestanden die in Drive worden bewaard.

lees ook

Hoe bewerk je Google Docs offline?

Microsoft voert hiermee nog eens een wijziging door aan OneDrive die op gejuich zal worden onthaald. Minder populair waren de beslissingen om de formule met onbeperkte opslag geruisloos stop te zetten en al zeker die om foto’s voortaan dubbel te tellen als je ze in een map stopt. Ook de aanpassing om mailbijlagen voortaan mee te rekenen in de OneDrive-opslag heeft gebruikers al hoofdpijn gegeven. Binnenkort mogen we ons ook aan heel wat nieuwe AI-functionaliteiten verwachten in OneDrive, maar hierover volgt later meer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home